...

Bertje voor Gertje (Verhulst) zijn veelzijdigheid

Bertje voor Gertje (Verhulst)

Bertje voor Gertje (Verhulst) zijn veelzijdigheid. Ze waren erg populair en werden tot 1996 uitgereikt. Dankzij cabaretier Bert Gabriëls ontvingen de mensen die het het afgelopen jaar verdienden opnieuw zijn “Gouden Bertjes”. “Deze prijs past in de achtergrond van onze derde Eindejaarsconferentie (#Eindejaars). Ik zal hem tot eind februari ongeveer 50 keer spelen met trendwatcher Jeroen Verdickt (‘hoe zeg ik dat’?) en Johnny Trash. Tot eind februari zullen we een 50-tal keer spelen in Vlaanderen. De beeldjes zijn een gouden versie van mezelf, weliswaar in ’t klein (lacht), maar ze worden wel persoonlijk uitgereikt aan de winnaars”, zegt Bert Gabriëls geamuseerd.

Gert Verhulst met Gouden Bertje Gabriëls

Eerste beeldje voor Gert Verhulst

Bert overhandigde het eerste beeldje aan Gert Verhulst: “:Jij presenteerde een talkshow, je had je eigen soap en je hebt ook nog eens een eigen plaat uitgebracht zonder hond. Gert, wat heb jij eigenlijk niet gedaan het voorbije jaar? dan zou je niet alleen een onderscheiding moeten ontvangen, maar ook een “Gouden Bertje”. Gert Verhulst nam de prijs dankbaar in ontvangst. “Vroeger waren er inderdaad ‘De Gouden Bertjes’ en ‘Gouden Oog Gala’, maar de afgelopen jaren zijn er geen prijzen uitgereikt aan mensen die het afgelopen jaar op een of andere manier hebben bijgedragen.

Geen prijsuitreiking op de einde van het jaar

Er is geen prijsuitreiking op de einde van het jaar. Eigenlijk is dit niet Mogelijk”, begon Bert Gabriëls te praten. “Je moet een goede traditie in stand houden. Aangezien er dit jaar geen prijzen worden uitgereikt, heb ik besloten het zelf te doen (lacht). Ik zal mezelf in een kleine gouden versie cadeau doen aan mensen die ik denk dat ze verdienen. Ik geef mezelf cadeau, in een kleine gouden versie, aan de mensen die dat volgens mij verdienen. Een gouden Bertje voor Gertje, want volgens mij is hij de terechte laureaat in de categorie ‘veelzijdheid’. Wat heeft Gert het voorbije jaar niet gedaan?

Producer, scenarioschrijver, presentator, acteur en zanger

Hij is producer, scenarioschrijver, presentator, acteur en zanger en heeft nu zijn eigen plaat gemaakt. Niemand kan dat behalve Gert Verhulst”, hij nam persoonlijk en dankbaar de prijs in ontvangst: “Geweldig. Ik ben zeer gelukkig. In de jaren negentig won ik als jonge omroeper een prijs in de uitzending “Het Gala van de Gouden Bertjes” op BRT1. Ik weet niet waar ik het gouden Bertje van Bert Gabriëls moet zetten, maar ik zal er wel een plekje voor vinden.” In het kader van hun derde eindejaarsconferentie (#Eindejaars) wordt de deze tot eind februari in meer dan 50 zalen opgevoerd.

Bert Gabriëls, Jeroen Verdick en Johnny Trash

Dus gaan stand-up comedians Bert Gabriëls, Jeroen Verdick en Johnny Trash nog meer ‘gouden Bertjes’ uitreiken aan mensen die het voorbije jaar verdienstelijk waren of zich in de kijker hebben gespeeld. “Sport, cultuur en politiek maken allemaal deel uit van onze voorstelling, wat betekent dat we genoeg kandidaten hebben om de ‘Gouden bertjes’ te nomineren. Trouwens, onze eindejaarsbijeenkomst is de enige waar we met geen woord reppen over Corona. “Beloofd!” zegt Bert Gabriels.

Meer informatie over de #Eindejaars van Bert Gabriëls, Johnny Trash en Jeroen Verdick, vind je op www.bertgabriels.be.