...

Singles genoten op en rond de ijspiste

Singles genoten

Singles genoten op en rond de ijspiste van Winterland Hasselt: “Er zijn nog steeds veel mensen die niet weten dat zo’n leuke concepten bestaan.” Dankzij de samenwerking tussen Singles en JAG vzw van de Vereniging Limburg die de Young Single Group vertegenwoordigt, boekte Winterland Hasselt eerste “Skate 4 Singles” onlangs een direct succes. “Mensen hebben dit nodig, zeker in de coronaperiode. We zijn blij dat dit binnen de coronamaatregelen op een veilige manier kon. Sterker nog, onze singles zien minder mensen. Hun andere vrienden komen vaker bij elkaar en vergeten soms dat er nog vrijgezellen zijn”, aldus JAG-voorzitter Michiel Knapen. “Het schaatsen gaat me heel vlot af.

Singles Hasselt Winterland 2021

Eerste “Skate 4 Singles”-avond

Ik kan zelfs mijn snelheid wat verbeteren”, zegt Kurt Sponik uit Houthalen-Helchteren, die samen met andere vrijgezellen van de eerste “Skate 4 Singles”-avond in Winterland Hasselt genoot. Tot en met zondag 9 januari 2022 kan je met masker (vanaf 6 jaar) en Covid Safe-ticket de 13e editie van Winterland op het Kolonel Dusartplein in Hasselt bezoeken. Naast tal van eet- en drinkkraampjes, kerstmarkten en reuzenrad, kun je ook een bezoek brengen aan de 1.000 vierkante meter grote overdekte ijsbaan. Dit is het toneel van de eerste “Skate 4 Singles” vorige week. Een avond waar de vrijgezellen samen schaatsen of drinken en kletsen op de ijsbaan. “Ondanks de maatregelen is het verbinden en op een veilige manier met elkaar in contact brengen van mensen een van de doelen die we samen met de organisatie nastreven.

Succesvolle Winterland Speeddate

Na de succesvolle Winterland Speeddate zetten we nu samen met Hasseltse JAG vzw en Singles onze schouders onder “Skate 4 Singles”. Gezien de situatie en maatregelen zijn wij door deze samenwerking zeer tevreden over het opkomstpercentage en de vele positieve reacties die wij daarna kregen. Dit is een evenement dat we de komende jaren verder zullen uitbouwen en ontwikkelen”, aldus Maurice Schoenmaeckers, organisator van Winterland Hasselt, enthousiast. “Toen Winterland Hasselt ons benaderde, hebben we direct afgesproken om samen te werken met onze vzw JAG. JAG staat voor Young Single Group, een vzw die leuke activiteiten voor vrijgezellen organiseert, niet specifiek voor daten, maar voor de lol en Plezier is in de kern.

Meer dan 300 leden

Aanvankelijk begonnen we met mensen van 25 tot 45 jaar, inmiddels hebben we meer dan 300 leden, tussen 18 en 99 jaar. Hasselt is onze uitvalsbasis, maar we zitten in heel Limburg en zijn daar zeer actief. “Skate 4 Singles” is zeer geschikt voor onze evenementenkalender, zeker nu we veel dingen gesloten zien door nieuwe maatregelen. Singles moeten echt op een veilige manier kunnen samenkomen. Ondanks de situatie zijn we zeer tevreden over de opkomst, vooral de gezellige en warme sfeer die je in Winterland Hasselt vindt, een topavond ”, zegt JAG vzw-voorzitter Michiel Knapen.

Activiteiten op een veilige manier organiseren

“Het schaatsen gaat me heel vlot af. Ik kan zelfs al een beetje versnellen”, lachte Kurt Sponik uit Houthalen-Helchteren en begint te praten. “Zelfs in deze tijden kunnen deze activiteiten op een veilige manier gebeuren. Ik ben heel blij dat JAG erbij betrokken is, want naast solo wandelen is dit een mooie activiteit waar veel mensen aan meedoen, en het is goed georganiseerd. Rondom de overdekte schaatsbaan staan ​​aparte tafels en is de lucht volledig geventileerd. Helaas zijn er nog veel singles die niet weten dat zo’n mooi concept bestaat.”

Op www.jag.be en www.singles.be vind je meer informatie over deze organisatie.

Meer info over Winterland Hasselt vind je op www.winterland.be.