...

3de Cocô Locô grootste Halloweenfestival van Europa!

3de Cocô Locô wordt het grootste Halloweenfestival

3de Cocô Locô wordt met 5500 Sportpaleis-bezoekers het grootste Halloweenfestival van Europa! Nadat Waagnatie twee nachten in Antwerpen was uitverkocht, trok het derde Halloweenfestival, Cocô Locô, zondagavond meer dan 5.500 bezoekers naar het Sportpaleis met een Covid Safe-ticket, wat ook meteen een schot in de roos was. “Vorig jaar hadden we gepland om naar de Lotto Arena te verhuizen, maar door de coronamaatregelen werd alles uitgesteld naar dit jaar.

3de Cocô Locô festival

Een uniek groeiverhaal

Naast de bijzondere beleving is dit festival ook een uniek groeiverhaal. De grote publieke belangstelling heeft zich vertaald in een grote vraag naar tickets. , waardoor we deze productie gemakkelijk in het Sportpaleis konden lanceren. 3de Cocô Locô festival is nu al het grootste van België, maar met duizenden bezoekers zijn we nu ook het grootste Halloween-festival van dit type in Europa”, zegt Bjorn Swennen namens de organiserende HAP Group.

stijlvol geklede Halloween-festivalpubliek

Wie in de nacht van zondag 31 oktober 2021 te gast is in het Sportpaleis in Antwerpen, kwam ogen te kort: het stijlvol geklede Halloween-festivalpubliek heeft in de inkomhal een “freakshow” gezien met vuurspuwers, steltenlopers en muzikanten. In een comfortabele festivalsetting, met de nodige drankjes en hapjes in de buurt, maakten bezoekers veel foto’s, video’s en selfies, die ze vervolgens op sociale media deelden. “Ik heb een aantal weken gezocht en aan deze specifieke creatie gewerkt, maar toen ik zag hoeveel mensen me al hadden gevraagd om foto’s te maken, was het de moeite waard”, zei een bijna onherkenbare West-Vlaamse. Net als de anderen op het 3de Cocô Locô festival droeg ze een angstaanjagend kostuum, netjes en stralend geschminkt.

3de Cocô Locô festival

Dansers, vuurspuwers, circusartiesten

De vermoeide maar tevreden artdirector Florence Agrati (Tomorrowland, Mardi Grass) blikt terug op de vorige versie: “Dansers, vuurspuwers, circusartiesten en (lucht)acrobaten zijn allemaal onder de 40, maar het zijn allemaal droegen ze bij aan het succes van het feest. “Op het podium” en tijdens de DJ-setting periode in de zaal zijn er ononderbroken animaties. “GRAND SPECTACLE” dat om middernacht op het grote podium wordt gehouden is een van de hoogtepunten.

Dia De Los Muertos

Het was een wervelwind met luchtacrobatiek, vuurwerk en confetti. De  fluorescerende, handgemaakte kostuums en accessoires werkten heel goed. Dit is een handige manier om het Halloween-thema te promoten, en het is ook met “Dia De Los Muertos”. De combinatie maakt het festival uniek waar ze de komende jaren zullen in blijven investeren.” Door de huidige coronamaatregelen lag het dit jaar niet zo voor de hand, maar Cocô Locô verwacht de komende jaren meer buitenlanders: “We blijven de mogelijkheid van globalisering van ons verhaal onderzoeken.

3de Cocô Locô festival

Interesse uit Nederland, Duitsland en Frankrijk

Nederland is geïnteresseerd, maar er zijn ook partners in Duitsland en Frankrijk die bereid zijn om mee te werken. Die goede signalen werken alleen maar motiverend. De komende weken gaan we alles goed bestuderen en verder onderzoeken, en zullen we verder informatie uitwisselen over de nieuwe versie van Cocô Locô. Volgend jaar vindt het evenement opnieuw plaats in het Sportpaleis”, zegt medeorganisator Jelte Lambaerts. HAP-groep.

3de Cocô Locô festival

Foto’s: House Of Entertainment