...

‘Cocô Locô’ in 3 edities een Sportpaleis-hit

‘Cocô Locô’ een Sportpaleis-hit

Cocô Locô’ in 3 edities een Sportpaleis-hit, Bezoekers omschrijven dit vaak als
‘het Cirque du Soleil van Halloween’. Dit weekend kan je de Cocô Locô bezoeken in het Sportpaleis in Antwerpen, het meest modieuze, stijlvolle en grootste Halloween-festival van België. Het festival word ’s avonds gehouden van 31 oktober tot 1 november, worden ook  de doden gevierd en herdacht. Nadat de twee vorige versies op de Antwerpse Waagnatie uitverkocht waren en door corona werden onderbroken, barst het festival van Bjorn Swennen en Jelte Lambaerts van de Herentalse HAP-group dit jaar helemaal uit z’n voegen. “We sprongen op het ideale moment op.

Cocô Locô 2021

Vanaf het begin de juiste doelgroep

We bereikten vanaf het begin de juiste doelgroep, wat betekent dat ons festival zal blijven evolueren. Bij Cocô Locô maken DJ en muziek deel uit van de hele beleving, en we combineren Halloween met ” ” Feest van de Doden” (Dia De Los Muertos). Samen met artdirector Florence Agrati (Mardi Grass, Tomorrowland) hebben we flink geïnvesteerd in dit kleurrijke verhaal. Naast het maken van 25 sets handbeschilderde kostuums, zijn er dansers, vuurspuwers, (lucht)acrobaten en circusartiesten die het geheel inhoud geven”, aldus de twee.

Een unieke topavond bezorgen

Door het versnelde succes in eigen land, worden de organisatoren gevraagd in het buitenland: “Er zijn enkele suggesties voor ons om ons verhaal volgend jaar in Europa te lanceren. We zijn aan het overwegen, maar voorlopig ligt onze focus op de aankomende zondagavondversie. Het doel is om duizenden van onze Sportpaleisbezoekers een unieke topavond te bezorgen. Er zijn nog tickets beschikbaar voor snelle beslissers, maar volgens het zaalplan en de geregistreerde capaciteit zullen we voor het derde achtereenvolgende jaar weer uitverkocht zijn. Dit is een drukke tijd voor degenen die bezig zijn met make-up of het verstrekken van gezichtssieraden en varianten.

Cocô Locô 2021

Grootste Halloween-festival

Dit komt vooral door de derde editie van Cocô Locô. Het Belgische stijlvolle en grootste Halloween-festival vindt zondag opnieuw plaats in Antwerpen op een verrassend nieuwe locatie: “Door de coronamaatregelen hebben wij, net als vele andere organisatoren, vorig jaar ons festival moeten annuleren en verplaatst naar dit jaar. Na de Waagnatie twee keer succesvol uitverkocht, hadden we voor deze editie al wat tickets verkocht, maar bijlange nog niet de massa. Toen dit jaar duidelijk werd dat we een nieuwe Cocô Locô konden organiseren op basis van het Covid Safe Ticket, zijn we meteen begonnen.

Vanaf het begin een goed gevoel

Duizenden mensen reageerden enthousiast op onze aankondiging op sociale media. Het bericht werd collectief gedeeld, dus we hadden er vanaf het begin een goed gevoel bij. Het was een gok, maar door de positieve signalen in de omgeving van de bezoekers sprongen we er toch op. We hebben het festival verplaatst van Waagnatie naar de Lotto Arena, maar die is nu ook al het te klein, dus lanceren we ons verhaal zondagavond in het Sportpaleis in Antwerpen”, aldus organisator Bjorn Swennen. Wat is het geheim achter het succes? “Ik denk dat het een combinatie is”, zegt Jelte Lambaerts. “Bij Cocô Locô gaat het niet alleen om dj’s en muziek, maar vooral om de algehele beleving.

“Dia De Los Muertos”

We doen vaak steekproefsgewijze controles en enquêtes bij bezoekers, en dan merken we dat ze vooral voor de unieke sfeer en het geheel komen. Behalve Halloween zullen ze ook deelnemen aan de “Dia De Los Muertos”, die jaar na jaar populairder is in Mexico en Europa. Door artistiek directeur Florence Agrati (Mardi Grass, Tomorrowland) aan te werven, zullen we verder investeren in deze kleurrijke gedeelte. Naast het maken van 25 sets handbeschilderde kostuums, heeft de samenwerking van dansers, vuurspuwers, (lucht)acrobaten en circusartiesten onze bijzondere manier van dodenherdenking gevormd. “On stage”, Waaronder 3 internationale topartiesten, maken we het weer speciaal.

Coco Loco

België’s grootste Halloween festival

Door het versnelde succes in ons eigen land letten andere landen goed op. “Met duizenden bezoekers zijn we natuurlijk niet alleen ‘België’s grootste Halloween festival’, maar ook Europa’s grootste Halloweenfeest. Dit biedt wel kansen voor andere landen. We zullen het stap voor stap bekijken, maar eerst focussen we op volgende week zondag. De drempel is hoog en de verwachtingen zijn hoog, maar we geloven dat dit weer een memorabele versie zal worden. Voor beslissers die op het laatste moment het laatste evenement voor de winter willen meemaken, zijn er nog tickets beschikbaar, maar ze moeten heel snel zijn. Op basis van de plattegrond van de locatie en geregistreerde capaciteit zullen we opnieuw een uitverkochte versie hebben. Dit wordt de derde keer op rij”, aldus Bjorn Svennan.

Foto’s: House Of Entertainment

De 3de editie van Cocô Locô vindt plaats op zondag 31 oktober 2021 in het Antwerpse Sportpaleis. Om 20u30 openen de deuren van ‘het grootste Halloweenfestival van België’, voor een unieke totaalbeleving met dj-sets en optredens van La Fuente (Nederland), Vunzige Deuntjes Soundsystem (Nederland), Dimitri Wouters & Thierry Von Der Warth, B-kay, Rewind All Stars (Nederland) en DJ F.R.A.N.K.

Tickets en info vind je op www.cocoloco-festival.be.