...

Antwerpen verkennen? 5 hotspots die je moet zien!

Antwerpen verkennen hotspots die je moet zien

Antwerpen verkennen? 5 hotspots die je moet zien!

Op vakantie naar België? Dan mag het aan een citytrip naar Antwerpen natuurlijk niet ontbreken. De prachtige stad is niet voor niets een populaire bestemming voor veel toeristen, want er is vanalles te zien en te doen. Vanuit je vakantiehuis België kun je met de auto, maar ook eenvoudig met de trein bezoeken. En dan lekker winkelen en terrasjes bezoeken, maar natuurlijk ook bezienswaardigheden bekijken. Deze hotspots in Antwerpen mag je zeker niet overslaan!

Het Centraal Station

Ga je met de trein naar Antwerpen vanuit je vakantiehuis 12 personen, neem dan meteen even de tijd om het prachtige Centraal station te bewonderen. Het is werkelijk een van de meest imposante stationsgebouwen van Europa. Het dateert uit 1905 en heeft sindsdien langdurige verbouwingen ondergaan, waardoor het tot een waar architectonisch hoogstandje is gegroeid.

Rubenshuis

Het Rubenshuis aan de Grote Markt is een monumentaal pand, dat door de bekende Antwerpse schilder en tekenaar Peter Paul Rubens zelf en zijn gezin bewoond is geweest. Samen met zijn collega’s en assistenten schilderij hij hier. Het stadspaleis is geïnspireerd is op de Italiaanse renaissancepaleizen uit de 16e eeuw. Sinds 1946 is het een museum dat niet alleen het werk van Rubens, maar ook zijn woon- en werkomgeving laat zien.

Het Eilandje

Het Eilandje was vroeger een plek waar veel – veelal dronken – zeelieden liepen. De wijk had nooit een goede reputatie maar na een groot stadsvernieuwingsproject dat begin deze eeuw is gestart is het Eilandje een van de leukste en hipste wijken van Antwerpen geworden, die erg de moeite waard is om te bezoeken, mede door de aanwezigheid van het Museum aan de Stroom (MAS) en het Red Star Line Museum. In de zomer kun je op het Eilandje terecht op het grootste terras van Antwerpen, Bocadero.

Chocolate Nation

België staat bekend om haar heerlijke chocolade. Het is dan ook niet gek dat je in Antwerpen het grootste Belgische Chocolademuseum kunt vinden. Chocolate Nation neemt je mee op een reis door de wereld van chocolade, van de cacaoplantages aan de evenaar naar de grootste opslag haven van cacao ter wereld in Antwerpen.

De Koninck Brouwerij

Nog iets waar België hand in hand mee gaat: bier. Een rondleiding door de stadsbrouwerij van De Koninck is een interactieve tour, waarbij je alles leert over de brouwerij en zijn bieren. Je ziet een stukje van het productieproces en aan het einde kun je natuurlijk ook proeven.