...

Tom De Cock zet met ‘Boekathon’ de eindsprint in

Tom De Cock zet de eindsprint in

Tom De Cock zet met ‘Boekathon’ de eindsprint in op LEES! De eerste editie van LEES kan je tot aanstaande zondag 7 november in de Expo van Antwerpen bezoeken. Op het Boekenfestival zette Tom De Cock ook de eindsprint van zijn “Boekathon” in. Sinds maandag 1 november heeft deze veelzijdige radiomaker en boekenliefhebber meer dan 190 schrijvers ontvangen en geïnterviewd, die hij telkens een kwartier interviewt rond hun nieuwste boek, goed voor 49 uur uitzending. Burgemeester Bart De Wever van Antwerpen begon omdat hij onlangs “Botsen de beschavingen?” publiceerde met imam Khalid Benhaddou en journalist Lisbeth Imbo.

Tom De Cock

Vele bekende namen

Vele bekende namen uit ons diepgewortelde literaire veld zijn gepasseerd: Herman Brusselmans, Walter Van den Broeck, Johan Op de Beeck, Christophe Vekeman en Ish Ait Hamou, die zijn zijn bestseller “Cecile” opnieuw uitbracht met prachtige tekeningen. Lisa Weeda, Ibe Rossell en Naomi Pitts, het meisje dat van haar essay een boek heeft gemaakt, hebben plaats genomen in de stoel van Tom. De bekende gezichten Leen Dendievel, Barbara Sarafian, Britt Van Marsenille en Johan Terryn haalden op hun beurt de aanwezigen over om zich op te warmen voor hun recente literaire werken.

Tom De Cock

In het oog springende uitspraken

Ook zijn er de afgelopen dagen enkele in het oog springende uitspraken geweest. Lize Spit vertelde Tom eerlijk dat toen de koper van haar boekenkast haar vroeg om te tekenen, ze zich nog steeds vreemd en ongemakkelijk voelde. De schrijfster onthulde ook dat ze sinds deze week haar derde roman aan het schrijven is: “Ik heb al veel materiaal. Toen ik “Ik ben er niet” aan het maken was, haalde ik een alinea eruit en bewaard om in een nieuw boek te steken.” Tijdens de “Bookathon” van Tom De Cock gaf Herman Brusselmans toe dat 70% van wat hij schreef romans waren, inclusief passionele seks, en 30% biografieën.

Tom De Cock

Willy Sommers

Willy Sommers werd er spreekwoordelijk in de bloemetjes gezet met zijn biografie naar aanleiding van zijn 50-jarige carrière. Vanavond is er op Lees! Het Boekenfestival nog een nocture, waarmee Tom dan halfweg is in zijn 7-daagse avontuur. Ook mooie namen komen de komende dagen voorbij: Joris Hessels toont zijn “Klein Afscheid”, en daarnaast kijken we uit naar internationale topspelers Philippe Claudel (videocall) en Bregje Hofstede (videocall), debutanten Sholeh Rezazadeh en Vincent Merjenberg, evenals David Van Reybrouck, Abbie Chalgoum, Charlotte van den Broek, Lale Gül, Evi Hanssen en Hilde De Baerdemaker, Merho, eva

De ‘Boekathon‘ van Tom De Cock kan je tot en met zondag 7 november, vanaf ’s middags, meemaken op LEES! Het Boekenfestival of op www.vrtnu.be. Eén brengt dagelijks tussen 23u00 en middernacht een samenvatting van de hoogtepunten van de afgelopen interviewdag.