...

Fiocco, East 17 en DJ Ward knalden op ‘I love the 90’s’

Fiocco, East 17 en DJ Ward knalden

Fiocco, East 17 en DJ Ward knalden op ‘I love the 90’s’ . Get Ready! en Willy Sommers zorgden voor een geslaagde verrassing! Afgelopen weekend was de Hasselt Trixxo Arena opnieuw gastheer van een groot aantal feesten en dansevenementen, want anderhalf jaar later dan gepland werd zaterdagavond een uitverkochte nieuwe versie van “I Love the 90s-Party” gehouden. Dit is het eerste grootschalige indoorfeest sinds eind september de arena als vaccinatiecentrum sloot. Na het controleren van hun Covid Safe Ticket had het enthousiaste publiek een geweldige avond. In de warme sfeer waar de muziek en artiesten van de jaren 90 centraal stonden, explodeerden duizenden muziekliefhebbers met dampende beats omringd door prachtige licht- en videoshow. De resident DJ Ward was zeer succesvol, maar dat gold ook voor het Belgische dansteam Fiocco.

I Love The 90's (d.j)

Die veel emoties opriepen op het podium

De originele line-up kwam voor het eerst in meer dan 21 jaar weer bij elkaar tijdens “Afflitto” en “The Spirit”, die veel emoties opriepen op het podium en bij het publiek. Naast de optredens van Culture Beat (Mr. Vain), Bonzai All Stars en de Britse boyband East 17 (‘It’s Alright’), was de revival bij ‘Tien om te Zien’:2 populaire, Vlaamse verrassingsgasten: Get Ready! en Willy Sommers zongen voor het eerst hun grootste hits uit de jaren negentig voor een internationaal publiek. Fans van de jaren 90 hoeven niet lang te wachten, want op zaterdag 9 april 2022 komt er al een nieuwe editie aan. Nadat er maandenlang gevaccineerd werd in de Trixxo Arena in Hasselt, kon er afgelopen weekend opnieuw gefeest en gedanst op de “I Love 90s-Party”. Net als voorgaande jaren was het gekend als één van de grootste indoor 90s feesten van Europa weer uitverkocht. “Dankzij de inzet van vele mensen en het gebruik van het Covid Safe Ticket zijn we erg blij om ons publiek na 18 maanden weer op zo’n grote schaal te mogen verwelkomen.

Ze zijn lang genoeg opgesloten geweest

Het voelt geweldig om iedereen om ons heen te zien genieten van de goede sfeer van de jaren ’90 Naast optredens en dj-sets worden ook onze lichtshow, podium en visuele effecten enorm gewaardeerd”, aldus Kris Bloemen namens organisator House of Entertainment. DJ Ward zegt: “Toen ik hier binnenkwam, voelde ik meteen de energie die mensen hebben om naar feesten te gaan, maar vooral hun verlangen.” “Zelfs de afgelopen weken heb ik op de meest uiteenlopende plekken in Vlaanderen gespeeld. Ik voel ook de drang om populair te zijn en het feit dat mensen meer dan ooit samen moeten kunnen komen en dansen. Ze zijn lang genoeg opgesloten geweest (lacht). Ja, hier vanavond de respons op de muziek is echt geweldig. Het voelt als naar huis gaan. Mensen missen ons, en wij missen hen. In mijn set zijn er weer veel verwijzingen naar de legendarische momenten van de jaren 90, en het publiek reageert enthousiast. Op het podium, achter de draaitafel, was het heerlijk om te zien en hoorde de luide zang.

Fiocco, East 17 en DJ Ward knalden op ‘I love the 90’s’ - I Love The 90s sfeerbeeld

De reünie van het Belgische dansteam Fiocco

Zelfs mijn 91-jarige oma Irma verscheen weer in het publiek. Mij nog eens zien draaien, dicht in haar buurt en voor zo’n massa volk, was één van de dingen die ze echt wou doen. Ze moesten er ruim anderhalf jaar op wachten, maar de reünie van het Belgische dansteam Fiocco 21 jaar later is een feit. Op het podium van “I Love the 90s” verscheen opnieuw de creativiteit van Jan Vervloet, zangeres en frontdesk Ann Lomans, danseres Anja Maesen en toetsenist Enzo Fumarola in hun originele line-up. De menigte brulde en danste met ‘Afflitto’, ‘The Spirit’ en anderen. “Dit is beter dan we dachten. We hebben lang gewacht, maar als je terugkomt op zo’n podium en omringd bent door zo’n groep mensen, voelt het heel goed. Je kunt inderdaad zien dat we hard werken aan danspassen en choreografie, maar dit is ook een noodzakelijke voorwaarde voor een prachtige voorstelling vanavond. We laten het voorlopig aan jullie over, maar aangenomen dat dit ons laatste optreden is, dan is het inderdaad het geweldige waar we op hoopten.

Fiocco

Het Tien om te Zien-effect

Ongelofelijk, wij zijn nog aan het nagenieten”, klonk het na afloop bij de groep. Naast DJ Ward en Fiocco zijn er ook goed ontvangen optredens van Culture Beat (Mr. Vain), Corona (“The Rhythm of the Night”) en East 17 (“It’s Okay”). De Britse boyband is niet de enige band die de Trixxo Arena opblies, want voor het eerst waren er twee populaire Vlaamse verrassingsgasten: get ready! En Willy Sommers. In de jaren negentig kwamen Jimmy, Koen, JM en Glenn met Get Ready! De meest bekende en succesvolle boysband van Vlaanderen. Twintig jaar later wordt er nog steeds voluit meegezongen met ‘Diep’, ‘Laat’ en Marjolein’, nummers die ze met veel enthousiasme in Hasselt brachten. Hetzelfde gebeurde toen Willy Sommers opkwam, hij was heel blij om daar ook te zijn: “Net als Pukkelpop en Het Schlagerfestival, is ‘I love the 90s’ al jaren Hasselt Vaste waarde. En dat ik hier kan staan, dat is dan weer de extra kers op de taart” aldus Willy.

ILove The 90's (Willy Sommers)

Foto’s: House Of Entertainment

Voor een volgende editie van ‘I love the 90’s – The party’ in de Trixxo Arena Hasselt is het nog even wachten tot zaterdag 9 april 2022. De ticketverkoop start op dinsdag 26 oktober. Meer info: www.ilovethe90s.be.