...

Radio Rand live in Zellik

Radio Rand in Zellik

Radio Rand de klank van het Pajottenland ging vandaag van start live vanop de zonovergoten jaarmarkt in Zellik. Al van heel vroeg was de beheerder en bezieler achter radio Rand (Bernard Bosch) samen met de techniekers aanwezig op de jaarmarkt om de mobiele studio op tijd klaar te krijgen. Normaal had de zender reeds opgestart geweest op maandag 4 oktober met een live-uitzending vanop de jaarmarkt van Dilbeek. Maar daar deze door het Dilbeeks gemeentebestuur werd geannuleerd omwille van de toen nog geldende coronamaatregelen, werd er uitgeweken naar de jaarmarkt van Zellik.

Radio Rand

Vliegende reporter Kris Baert

Stipt om 8u kreeg Erwin Vranckx de eer om met de live uitzending te starten, gevolgd door Gilbert Looskens die na 40 jaar nog eens kon uitpakken met zijn midday music. Tussendoor was ook vliegende reporter Kris Baert druk in de weer om bekende en minder bekende mensen voor zijn microfoon te halen. Zo maakten we onder andere kennis met een superfan van Jimmy Frey, en hoorden we de burgemeester van Asse een mooie promotie maken voor radio Rand. De voorzitter van de vogelgroepering “Pestvgel Westrand’ kreeg ook de microfoon onder de neus geduwd, net als zijn collega van de fanfare. Niemand ontsnapte aan Kris en zijn microfoon.

Radio Rand

De mooie fiets van Wilfried

Op een bepaald moment kwam er een  onbekende wielertoerist aanrijden die enorm veel interesse toonde in de mobiele studio. Dat bleek later niemand minder dan Wilfried Haesen te zijn die incognito de sfeer kwam opsnuiven. Maar ook Wilfried kon niet ontsnappen aan de microfoon van Kris. Die had vooral oog voor de mooie fiets van Wilfried, terwijl Wilfried zelf heel fier was op zijn kuiten. Deze twee heren gaan ook samenwerken op radio Rand. Na het gesprek werden er al plannen gesmeed door beide heren om met een radio Rand wielertoeristengroep te starten. Dat was een voorstel waar Kris wel oren naar had, en zal zeker een vervolg kennen. Ondertussen had Frederik Geeroms de muziekkeuze en de microfoon overgenomen van Gilbert Looskens.

Radio Rand live in Zellik - Radio Rand Fiets

Felgesmaakte live-uitzending

De vliegende reporter Kris had ondertussen opnieuw de Gooikse oorden opgezocht en Bernard deelde enthousiast muismatten uit van de zender, de verrassing waarvan eerder sprake. Ben Braillard en Patrick Vandergucht waren ondertussen ook van de partij, het was ook deze laatste die de felgesmaakte live-uitzending mocht afsluiten. Iemand die vandaag de jaarmarkt van Zellik bezocht en niet wist dat radio Rand er stond die was ofwel doof of Franstalig. Morgen zondag begint de normale programmatie van de nieuwe zender, en om 10u gaat bezieler Bernard op de rooster gelegd worden door Kris Baert en hoort u het hoe en waarom van radio Rand. We wensen radio Rand langs deze weg nog veel succes toe.

Radio Rand

U kan radio Rand voortaan beluisteren op 105.9 voor Dilbeek – Sint-Pieters-Leeuw, op 106.4 voor Asse-Ternat en heel binnenkort op 103.9 voor Lennik-Gooik. mensen van buiten het Pajottenland kunnen ook luisteren via livestream op http://www.radiorand.be