...

Radio Rand, nieuwe lokale radio

Radio Rand, radio voor het pajottenland

Radio Rand een nieuwe lokale radio voor het Pajottenland start op zaterdag 9 oktober met zijn uitzendingen. De studio in Dilbeek is gelegen aan de Ninoofsesteenweg nabij het in- en uitritcomplex van de ring. De zender zal het Pajottenland bedienen op drie frequenties: voor Dilbeek – Sint-Pieters-Leeuw op 105.9, Asse- Zellik en Ternat op 106.4, en 103.9 voor Lennik-Gooik en verder in het Pajottenland. Omdat momenteel nog een optimale locatie van de zendmast en antenne onderzocht wordt, zal deze laatste frequentie later in gebruik worden genomen. Ze zijn echter ook van plan om de komende weken zo snel mogelijk met deze frequentie te starten. De zender hoopt echte lokale radio te brengen met een horizontale programmatie. Dat wil zeggen telkens op hetzelfde tijdstip hetzelfde programma.

Radio Rand
Plaatsen antenne op CC Westrand

Uitgebreid lokaal nieuws

En dat uiteraard met veel aandacht voor wat er op omroepgebied gebeurt, maar tevens ook de nodige aandacht geven aan lokale verenigingen en activiteiten. Iedere dag vanaf 16.00 uur, is 2 uur Studio Pajot, waar uitgebreid lokaal nieuws zal aan bod komen. In het voorjaar zal een mobiele studio klaar gestoomd worden, waarmee men op verplaatsing kan gaan en lokale evenementen live zal kunnen uitzenden. Muzieksamensteller is Frederik Geeroms, bekend van Ment-TV, Topradio en Radio Contact. Wilfried Haesen is hoofdredacteur van het lokale nieuws. Wilfried is een gepensioneerde verslaggever voor Radio 2 Vlaams-Brabant. Een andere gepensioneerde Radio 2-medewerker, Kris Baert, is verantwoordelijk voor de sport en heeft op zondagochtend een wekelijks gesprek met een beroemdheid of lokale figuur, die zijn verhaal vertelt op basis van zijn favoriete muzikale nummer.

Radio Rand
Een blik in de studio

Er zal ook een streaming worden opgezet

Qua muziek wenst de nieuwe zender zich te profileren als een hedendaags station met veel aandacht voor de betere Vlaamse muziek en een format gaande van de jaren 60 tot vandaag. Ook lokaal talent zal de nodige aandacht krijgen. Er is al een tijdje een Facebook-pagina actief, met meer dan 300 volgers, niettegenstaande er nog geen noot muziek werd gepeeld. Dus de nieuwsgierigheid naar het nieuwe station is nu al erg groot. Binnenkort zal er ook een streaming worden opgezet via de website www.radiorand.be zodat ook luisteraars buiten het uitzendgebied kunnen bereikt worden. Starten doen we alvast op 9 oktober vanop de jaarmarkt in Zellik, je kan onze studio vinden recht tegenover CC Ter Male. Trouwens voor de eerste 500 bezoekers wordt er een leuke gratis verrassing voorzien.

Sponsors, adverteerders, verenigingen en kandidaat-medewerkers (zowel redactie, presentatie als techniek) kunnen contact opnemen met Algemeen Directeur Bernard Bosch 0495/575571 of mailen naar info@radiorand.be

RADIO RAND, DE KLANK VAN HET PAJOTTENLAND