...

School of Rock in Antwerpen

‘School of Rock’ de musicalversie

‘School of Rock’ de musicalversie gebracht door door de The Singing Factory (Berschem) in Antwerpen. Onlangs heeft het productiehuis The Singing Factory (Berchem) de 21 jongste talenten van het kinderkoor Singfonia (6-12 jaar) de kans gegeven om als ensemble te schitteren en podiumervaring op te doen in de volwassen musicale “Smike”. Vanaf 5 november 2021 zal het jeugdkoor Melodia (11-16 jaar) schitteren in de opvolger van hun veelgeprezen laatste werk “June Foster” (thema: pleegzorg) Dit wordt een heel bijzonder optreden. Sinds de première in 2016 is de prachtige Broadway-musical “Rock Academy” niet vertoond buiten het VK en de VS.

School of Rock cast (1)

Toestemming van Andrew Lloyd Webber

The Singing Factory brengt dit najaar verandering in deze situatie. Haal je luchtgitaar tevoorschijn en smeer die stembanden, want in deze knallende rockmusical van Andrew Lloyd Webber zal niemand stil blijven. De musical wordt geproduceerd door The Singing Factory met de toestemming van Andrew Lloyd Webber!
De voorstelling werd vertaald en geregisseerd door MNM-presentator Wanne Synnave. Hiertoe heeft The Singing Factory ongeveer anderhalf jaar onderhandeld met Andrew Lloyd Webber’s The Real Useful Group. Really Useful Group is volledig eigendom van Andrew Lloyd Webber en heeft tot doel zijn shows en muziek op wereldwijde schaal te produceren, in licentie te geven en te promoten – https://www.reallyuseful.com.

Een bewerking van de film “Rock School”

Deze musical is een bewerking van de film “Rock School” uit 2003 en vertelt het verhaal van Dewey Finn, gespeeld door de meesterlijke Jevon Wex in de Nederlandse versie. Dewey is een werkloze rockzanger en gitarist, hij doet zich voor als zijn beste vriend, leraar Ned Schnebly (Bath Bosalz), die stevig de touwtjes in handen heeft van zijn vriendin Patty Di Marco (Joke De Vos). Dewey komt op een prestigieuze school terecht, waar Rosalie Mullins, op onnavolgbare wijze vertolkt door An Lauwereins, op haar beurt de plak zwaait. Als Dewey het muzikale talent van zijn leerlingen ontdekt, besluit hij met hen een rockband te vormen en deel te nemen aan de ‘Battle of the Bands’.

Naast ervaring, gooit The Singing Factory naar goede gewoonte in de hoofdcast van hun producties ook heel wat jong geweld in de strijd. Voor ‘School of Rock’ mogen volgende bandleden het hoofdpodium op:

School of Rock cast 2)

Chaya Van Mol  (14 jaar, Virginal-Samme) kruipt in de huid van Summer, de manager van de band. De 15-jarige Lotte Villays uit Wilrijk wordt frontvrouw Tomika. De rol van flamboyante stylist Billy past dan weer als gegoten bij Mathias Van Cauwenberghe (15, Aalbeke). De 14-jarige Jasper Van Hees uit Mol mag zich uitleven als drummer Freddy en wordt in de band geflankeerd door de stille bassiste Katie, gespeeld door de 16-jarige Sterre Hannes (Olen). Thijs Joppen (15, Vosselaar) heeft op zijn beurt de rol van de onzekere keyboardspeler Lawrence in de vingers en de 16-jarige Titus Schrooyen uit Brecht moet als gitarist Zack de stijfheid in zijn vingers dan weer zien kwijt te geraken. Bo Elisabeth (14, Mechelen) zorgt voor de nodige ondersteuning als backing vocal Shonelle en de 15-jarige Mona Theuwissen uit Antwerpen mag haar licht laten schijnen als nerdy lichttechniekster Sonnie. Hanne Reeg (15, Stabroek) maakt zich meer dan nuttig voor de band als roadie en back-up danseres Sophie en met de 15-jarige Noah Apers uit Hemiksem als stoere security guard James, is ook de veiligheid van iedereen gegarandeerd!

Ensemble jongeren

Provincie Oost-Vlaanderen
Helena De Reu – 12 jaar –  Kruibeke
Joline Vereecke – 13 jaar – Melsele
Zuri Bukuru – 13 jaar – Lokeren

Provincie West-Vlaanderen
Amélie Annys – 15 jaar – Bredene

Provincie Vlaams-Brabant
Rosanne Poltrock – 13 jaar – Schaarbeek

Provincie Antwerpen
Coumba Thiam (16, Berchem), Sophie Dierckxsens (16, Berchem), Célia Arena (16, Merksem), Nore Vanwetswinkel (14, Mortsel), Stella Chapelle (5, Wilrijk), Aurelia-Luna Vittiglio (14, Hemiksem), Merel Carracillo (14 jaar, Lippelo), Xander De Maere (12, Kapellen), Charlotte De Groof (14, Brasschaat), Eline Van Meirvenne (15,  Zwijndrecht), Fee Hannes (13, Olen), Kiran Vanhees (14, Kalmthout)

Ensemble volwassenen
An Wuyts (Kalmthout), Jens Goossens  (Merksem), Kirste Verhoeven (Mol), Leen De Graeve (Aartselaar), Tjorven Pletinckx-Swinnen (Nieuwerkerken), Veerle Van Ransbeeck (Duffel)

Creatives
Teksten: Glenn Slater / Julian Fellowes
Muziek: Andrew Lloyd Webber
Vertaling en regie: Wanne Synnave
Koorleiding: Tinne De Groot / Ronny Plovie
Choreo: Matthew Michel / Baptiste Vuylsteke
Productent: Diederik Van Durme voor TSF
Co-producent: Per Podium

‘School of Rock’ speelt vanaf vrijdag 5 november in het Zuiderpershuis te Antwerpen
Info & Tickets: www.singingfactory.be.