...

Dilbeek, sportgemeente met wereldprimeur

Dilbeek heeft wereldprimeur beet

Dilbeek, sportgemeente pakt wereldprimeur dankzij Interact City-multisensor. Slimme straatverlichting van Signify maakt steden en gemeenten leefbaarder en duurzamer. -Signify (Euronext-aandeelcode: LIGHT), een wereldleider in verlichting, heeft vandaag voor het eerst de installatie aangekondigd van onderling verbonden straatverlichting die is uitgerust met meerdere sensoren. Het hele tracé van de Finse piste in Dilbeek is voorzien van 34 lampen met Interact City multisensoren: slimme, duurzame ledverlichting zorgt voor veilig bewegen en forse energiebesparing, terwijl multisensoren zorgen voor inzicht, zoals licht-, temperatuur- en geluidsmeting.

Dilbeek (finse piste Scheppdaal)

Een verbeterde sportervaring

Deze bieden een verbeterde sportervaring. “Door onze Finse looppiste uit te rusten met de slimme trackingverlichting van Signify en de eerste multisensor erop te plaatsen, hebben we als sportgemeente zijn we niet alleen de nummer één van de wereld, maar bewijzen we ook dat we klaar zijn voor de toekomst. “, aldus Anneleen Van den Houte, Sportschepen van de gemeente Dilbeek. “Tegelijk verkleinen we onze ecologische voetafdruk. Dankzij deze multisensor maken we het verkeer in onze stad veiliger en bieden we meer comfort aan onze bewoners.”

Meerdere sensoren voor gebruikers

Met de introductie van onderling verbonden straatverlichting met behulp van Interact multi-sensor is de volgende stap naar duurzame gemeenteverlichting: slimme volgverlichting krijgt een nieuwe dimensie. “Dankzij de inzichten van meerdere sensoren voor gebruikers kan de leefbaarheid in steden aanzienlijk worden verbeterd. Zo maakt geluidsmeting het geluidsmanagement transparanter en kunnen geluidsoverlastproblemen worden opgelost”, aldus Signify Belux Public and Sports Commercial Manager Bjorn Van Goethem. “Daarom zijn we erg trots dat we via de sporgemeente Dilbeek dit kunnen promoten naar een duurzame en veiligere toekomst.”

Dilbeek (finse piste Scheppdaal)

Foto’s: Signify

Interact City

Van Signify is een Software-as-a-Service (SaaS)-toepassing die zeer complexe en technische verlichtingsuitdagingen vertaalt naar heldere en coherente ontwerpen voor gebruikersinterfaces. Sensoren delen gegevens met het Interact IoT-platform, zodat er sneller en adequater kan gereageerd worden. Zo geven milieucontrolesensoren inzicht in problemen in de stad en helpen om betere beslissingen te nemen over zonering, verkeersstromen en verbetering van de leefbaarheid in uw stad via dat Interact IoT-platform.

Interact City ondersteunt steden en gemeenten bij het verbeteren van de dienstverlening, het verbeteren van de veiligheid van burgers, het verfraaien van openbare ruimtes en het verhogen van de energie-efficiëntie. Omwille van de gebruiksvriendelijkheid en de opmerkelijke energiebesparing (tot 70%) die dankzij Interact City  kan gerealiseerd worden, werd deze SaaS-toepassing in 2021 gelauwerd werd met de iF Design Award.