...

Rob De Nijs neemt afscheid in Sportpaleis

Rob De Nijs neemt afscheid van Vlaanderen

Rob De Nijs neemt afscheid van Vlaanderen in het Sportpaleis samen met Eva De Roovere, Günther Neefs en Jan Smit. Na meer dan 60 jaar professionele carrière nemen Rob de Nijs en zijn liveband op zondagavond 21 november 2121 afscheid van publiek en podium tijdens het slotconcert “t is Mooi Geweest” in het Sportpaleis, Antwerpen. Hoewel Rob tijdens zijn boeiende carrière in de mooiste theaters en concertzalen van de Lage Landen heeft gestaan, wordt dit binnenkort zijn eerste en laatste optreden in het Sportpaleis en gaat hij nog één keer voluit in Vlaanderen. Hij zingt weer zijn populairste nummers, deze nummers worden afwisselend op het podium gespeeld, met gastartiesten Eva De Roovere, Günther Neefs en Jan Smit als voornaamste, binnenkort volgen nog meer namen.

Rob De Nijs

Zijn prachtige stem en stralende lach

“Rob de Nijs is altijd heel dicht bij me geweest. Thuis hoorde ik hem op de radio en zag ik hem op tv met zijn prachtige stem en stralende lach. Ik ben vereerd dat ik bij zijn laatste concert mag zijn. Ik breng 2 liedjes uit z’n repertoire, waarvan hij prachtige versies heeft uitgebracht, maar die ik eigenlijk geleerd heb van Boudewijn de Groot en Louis Neefs”, zegt Eva De Roovere. Voor het afscheidsconcert in het Sportpaleis zijn er voor snelle beslissers nog tickets op www.ticketkopen.eu. “Er met een knaller uitgaan” dat was anderhalf jaar geleden het plan, maar toen sloeg de pandemie toe en gingen we er allemaal even uit. Gelukkig bleven we allemaal zo gezond en bleef Robs toestand stabiel.

Eva De Roovere

Afscheid van Vlaanderen

Daardoor kunnen we nog steeds een groot afscheidsconcert organiseren in het Sportpaleis van Antwerpen op zondagavond 21 november 2021. Het wordt een spannende dag, niet alleen voor Rob de Nijs, maar ook voor ons door de jaren heen. Dit geldt voor de muzikanten, gastartiesten en publiek. Als je 60 jaar succes op deze manier kunt beëindigen in het Sportpaleis van Antwerpen als afscheid van Vlaanderen, achter meer dan 60 succesvolle jaren, dan kan je alleen maar ontzettend blij zijn. We zijn gelukkig dat we samen met Rob zoiets intens met z’n allen kunnen meemaken”, zegt vriend, muzikant en Rob’s manager Frank Jansen. Begeleid door zijn bandje, zingt Rob straks nog één keer zijn allergrootste hits, die hij afwisselt met gastoptredens van collega-artiesten Jan Smit, Günther Neefs én Eva De Roover.

Jan Smit

Een levende legende

Rob de Nijs is een levende legende. Mijn vrouw en ik zijn opgegroeid met zijn muziek”, begint Günther Neefs het gesprek. “Hij was een van de eerste zangers die Nederlandse liedjes inhoudelijk vertolkte. Zo’n idool, die al zoveel jaren carrière op de teller heeft, zal denk ik niet meer geboren worden. Ze zeggen wel eens: “Ik heb al je platen”, maar ik kan wel zeggen dat ik er veel van hem heb (lacht). Ik ben erg trots dat Rob me al vaak heeft uitgenodigd voor zijn optredens, en nu nodigt hij me opnieuw uit voor zijn eerste en laatste Sportpaleis-concert. Dit is absoluut een van mijn beste avonden en ik kijk er echt naar uit. Ik hou het nog even als een verrassing welke liedjes ik van hem breng. En als ik Rob de Nijs als autokenner nog even mag omschrijven, dan was en is hij de zwarte Mercedes W124 break van eind jaren 80, met alle toeters en bellen. De mooiste van allemaal dus (lacht).”
Rob De Nijs neemt afscheid in Sportpaleis - Gunther Neefs

Geleerd van Boudewijn de Groot en Louis Neefs

Rob de Nijs is altijd heel dicht bij mij geweest. Thuis hoorde ik hem op de radio en zag ik hem op tv. Met zijn prachtige stem en een stralende lach”, aldus Eva De Roovere. “Ik heb 2 nummers meegebracht, eigenlijk geleerd van Boudewijn de Groot en Louis Neefs, maar Rob de Nijs heeft er een prachtige versie van uitgebracht. Ik weet niet of het openbaar mag worden gemaakt, maar waar ik het meest naar uitkijk is “Dit gekke leven”, een jazznummer met zo’n mooie tekst en melodie, die ik vond toen ik Rob’s uitgebreide repertoire doorzocht. De dierbaarste herinnering aan zijn muziek is het moment waarop onze familie zong en danste op de tonen van “zondag”. In de ochtendspits voordat we naar het werk of naar school gingen, ging het door de keuken en onze blasterbox. Gezegend! ” Dat schalde door de keuken door de boxen van onze kleine gettoblaster, tijdens de ochtendrush voor we naar het werk of de school vertrokken. Zalig!”

Foto’s: House Of Entertainment

’t is Mooi Geweest’, het afscheidsconcert van Rob de Nijs in Vlaanderen, vindt plaats op zondag 21 november 2021 om 20u00 in het Antwerpse Sportpaleis, met de eerste gastartiesten Eva De Roovere, Günther Neefs en Jan Smit. Tickets vanaf 49 euro, inclusief reservatiekosten. Voor groepen vanaf 11 personen zijn er aparte voorwaarden. Meer info vind je op www.ticketkopen.eu.