...

Welke jas past het best bij mij

Welke jas past het best bij mij

Welke jas past het best bij mij?

Jassen zijn er in veel verschillende soorten. Dit maakt het best lastig om een geschikte jas te vinden voor jouw kledingstijl. In deze blog zullen wij drie verschillende jassoorten uitlichten, om jou mogelijk te helpen de geschikte jas te vinden.

Lange jassen

Een lange jas kan erg stijlvol over komen, maar kan ook juist het tegenovergestelde doen, als je hem verkeerd stijlt. Lange jassen vallen erg goed wanneer jij zelf lang bent. Maar, dit betekent niet dat je geen lange jas kan dragen als jij niet lang bent. De tip is om een jas te kopen die tot jouw knie komt. Dit zorgt er namelijk voor dat jij er langer uit ziet. Een lange jas kan voor een chique look zorgen wanneer jij deze combineert met een pak. Over het algemeen zijn lange jassen best warm, dus zijn ze vooral geschikt om als winterjas te dragen.

Leren jassen

Een leren jas is te dragen in elke weersomstandigheid. Leer is waterdicht, dus kan tegen regen. Als je een leren jas draagt met een trui, kan je hem als winterjas dragen. Toch raden wij aan dit niet te doen, omdat je het er toch wel koud mee kan krijgen. Leren jassen zijn ook makkelijker te stijlen voor een casual zomerse outfit: het staat namelijk heel leuk bij een wit shirt met jeans. Over het algemeen zorgt een leren jas voor een nette outfit, maar met de juiste styling kan jij er ook juist een stoere outfit van maken. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie met boyfriend jeans.

Shackets

Het woord shacket komt van de Engelse woorden “Shirt” en “Jacket”. Deze naam is niet helemaal accuraat, aangezien het meer een soort blouse is dan een soort shirt. Shackets zijn perfect voor koukleumen, aangezien ze heerlijk warm zijn. Shackets zijn in veel verschillende soorten beschikbaar, zowel effen als met een print. Hierdoor zijn ze ook met veel verschillende outfits te combineren; alles past erop. Shackets zijn de perfecte tussenjas, maar ook niet meer dan dat. In de zomer zullen ze te warm zijn, in de winter te koud. Natuurlijk zijn er combinaties mogelijk die hem warmer maken, maar over het algemeen zijn ze perfect voor de lente en de herfst.