...

Jan Smit deed het licht uit in Middelkerke

Jan Smit laatste in Middelkerke

Jan Smit doofde op zaterdag 28 augustus de lichten uit en deed de deuren dicht (voor zover die er waren) van de Proxius Pop Up Arena in Middelkerke. De eerste die de eer had de Proximus Pop Up Arena te openen was niemand minder dan Nathalia op donderdag 8 juli met “A Symphonic Evening With Nathalia”. Ondertussen passeerden o.a Bart Peeters,  Cleymans en Van Geel, Will Tura, Soulsister en vele anderen de revue. De laatste in het rijtje was op 28 augustus De Nederlandse populaire zanger Jan Smit. Dit concert was dan ook het eerste na een pauze van drie jaar. Trouwens iets waar menig fan reikhalzend had naar uitgekeken.

Jan Smit

Jarenlang geen optredens

Waar zijn die handjes, een openingszin die hij al lang eens had willen roepen. Waar zijn de Volendammers?  Wil je een selfie maken? Mag ik uw brief lezen? Wees niet bang, ik bijt niet. Kom op, iedereen van vijf of zes jaar mag op de foto met een cadeautje of drankje… enkele van de uitspraken van de populaire Nederlandse artiest Jan Smit, die hij op zaterdagavond 28 augustus bij het concert aan het talrijk opgekomen publiek meedeelde. Veel van zijn fans uit Nederland waren afgezakt naar de Proximus Pop Up Arena in Middelkerke. Natuurlijk genoten de fans erg van dit weerzien, en de eerste ontmoeting in drie jaar want Jan kon door ziekte en corona jarenlang niet optreden.

Jan Smit deed het licht uit in Middelkerke - IMG 6219

Dertienjarige puberende dochter

Bijna stipt om 20u begon het langverwachte concert van jan Smit, een concert waar zowel Vlamingen als Nederlanders al maanden naar uitkeken. “Ik zing dit lied”, “Cupido”, gevolgd door “Dan volg je haar benen”… In het midden geeft Jan toe dat hij na zo’n lange afwezigheid wat tijd nodig heeft om zich aan te passen, maar hij is blij om terug te keren. Hij hoopte dat hij alle teksten nog kon onthouden. “Oh, draag je oorbeschermers? Dan zal ik luid zingen”, plaagde Jan een bezoeker. Na ‘Ik zie’, volgde ‘Hoop, liefde en vertrouwen’, een lied dat hij speciaal maakte voor zijn dertienjarige puberende dochter. Ook zijn vrouw was aanwezig, ze heeft graag dat ik dat even meedeel grapte hij.

Jan en Stephanie

Dat Jan ook een emotioneel iemand is bewees hij na de pauze met het voorlezen en het op het podium roepen van de 19-jarige Stephanie De Brandt uit Lokeren. Wat is je leeftijd? vroeg hij even later aan Stephanie. Je hebt veel meegemaakt lees ik: een rugoperatie, het overlijden van je oma, je vader Tom die eindelijk uit het ziekenhuis is ontslagen, waarna hij haar uitnodigde even op het podium te komen. Voor Stephanie werd het even te veel en spontaan sprongen de tranen in haar ogen, Jan was zelfs niet te beroerd om deze met zijn eigen vest te drogen. En na een selfie en nog een persoonlijke boodschap voor haar vader Tom mocht Stephanie stralend van geluk het podium weer verlaten. Deze daad van Jan bezorgde iedere aanwezige kippenvel.

Jan Smit

Het publiek ging helemaal uit de bol

Daarna volgden de hits mekaar in sneltempo op “‘Leef nu het kan’, ‘Als de morgen is gekomen’, ‘Vrienden voor het leven’, ‘Als de nacht verdwijnt’ het publiek had lang stil gezeten maar nu stonden ze op en dansten en zongen mee dat het een lieve lust was. Ook bij het nummer “Waar zijn die handjes” dat hij zong van Yves Segers  ging het publiek helemaal uit de bol en zwaaiden met die handjes van links naar rechts. Na de bisnummers (zonder het podium te verlaten) ‘Mooi zo’ en ‘Altijd’, beëindigde Jan zijn optreden. Toen  het publiek hem terug riep weigerde Jan daarop in te gaan en kwam niet meer terug. Dat vinden we voor een eerste en zo lang naar uitgekeken concert een minpunt. Het publiek kon dan ook niet anders dan moe maar tevreden over het concert huiswaarts te keren.

Jan Smit

Meer foto’s klik hier

Op zaterdag 22 januari 2022 staat Jan Smit met het ‘Jan en Alleman’-concert in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets: www.sportpaleis.be – www.teleticketservice.be.

Nog enkele weetjes over de Proximus Pop UP arena optredens

Bijna 35.000 bezoekers lieten zich muzikaal verwennen op 15 concerten. De commentaren op de zaal waren unaniem lovend. Artiesten waren uitermate gecharmeerd door de gezelligheid van de zaalopstelling alsook de zeer goede akoestiek. De bezoekers waren dan weer zeer te spreken over de totale infrastructuur (parking, zitcomfort, cateringaanbod enzovoort) en de vlekkeloze organisatie. Sportpaleis Group, de initiatiefnemer van dit innovatieve concept, blikt dan ook positief terug op de voorbije zomermaanden en kijkt met veel enthousiasme vooruit naar de zomer van volgend jaar. Hopelijk mogen we er dan terug bij zijn. – Bekijk meer foto’s – klik hier