...

Timo Descamps met nieuwe single

Timo haalt inspiratie uit boek

Timo Descamps haalt inspiratie voor de nieuwe single ‘Jij Bestaat’ uit toekomstig boek van zijn vader. Zanger en acteur Timo Descamps, bekend van tv-series als “Spring” en “Familie”, bracht eind april de single “Nu ik jou ken” uit, voor het eerst in meer dan tien jaar. Timo verklaarde toen dat hij zijn muzikale smaak had hervonden en beloofde snel met meer te komen. Zoals het hoort, komt hij zijn belofte na en is hij klaar met het nieuwe Nederlandstalige pareltje “jij bestaat”. Het idee van de tekst “Jij bestaat” kwam niet uit Timo’s eigen leven, maar hij haalde zijn inspiratie van een personage uit een toekomstig boek dat werd uitgegeven door zijn vader, de jonge schrijver Luc Descamps.

Timo Descamps jij bestaat

Vader viert zijn 20-jarig jubileum

“Dit jaar viert mijn vader zijn 20-jarig jubileum als professioneel schrijver. Toen ik de geavanceerde versie van zijn laatste boek las, dacht ik dat het leuk zou zijn om een ​​lied te schrijven op basis van een personage dat hij heeft gemaakt”, aldus Timo Descamps. “Mijn vader en ik hebben in het verleden verschillende keren samengewerkt. Toen ik 16 jaar oud was, schreef ik bijvoorbeeld een lied voor een van zijn boeken en schreven we samen de jeugdtrilogie ‘Eilanden’. Zijn twintigjarig jubileum leek me het ideale moment om nog eens iets speciaals te doen.

Mensen raken en ontroeren

Sinds de terugkeer naar muziek begin dit jaar is het “verlangen” om muziek te produceren en te distribueren volledig teruggekeerd. Dit is voor mij echt puur genieten. Vroeger schreef ik alleen liedjes in het Engels, maar door te beginnen met het schrijven van Nederlandse teksten, vond ik een nieuwe manier om mensen te kunnen raken en ontroeren. Ik hoop dit via “Jij bestaat” weer te kunnen doen. Zingen in je moedertaal brengt altijd extra magie met zich mee”, besluit Timo.

Jij Bestaat’ wordt uitgebracht door JV Records, het label van goede vriend en collega-zanger Jérémie Vrielynck, die het nummer opnieuw meeschreef en de volledige productie en mixing voor zijn rekening nam.

Jij Bestaat, de nieuwe single van Timo Descamps, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.