...

Sasha & Davy stunten met 2 solosingles

Sasha maakt haar solodebuut

Aanstaande vrijdag zal Davy Gilles nieuwe single “Hij vecht” tegelijkertijd worden uitgebracht, met vrouw en partner Sasha Rosen. Deze zal haar debuut maken met “Door Jou”. Deze twee singles worden gezamenlijk gepromoot door het koppel en vormen de voorbode van Sasha & Davy’s nieuwe album “Thuis”, dat op vrijdag 5 november uitkomt en bestaat uit een 3-delige cd-box met 15 nieuwe nummers en hun 30 grootste liedjes. Allemaal topnummers van de afgelopen 10 jaar. Op zondagmiddag 7 november geven Sasha en David een concert in CC’t Spoor in Harelbeke ter aftrap van hun jubileum.
Na “Radio” en “Onafscheidelijk” bedachten Sasha & Davy al snel de titel van hun nieuwe album “Thuis”, dat begin november uitkomt en bestaat uit 3 cd-boxen met 15 nieuwe nummers en hun 30 grootste hits.

 Sasha Door jou

Een vervolg op “Al mijn tranen”

“Naast de titelsong is het zo dat wij beiden graag thuis zijn. We voelen ons thuis in Westerlo, de gemeenschap en omgeving waar we wonen. David schreef ook alle nummers voor het nieuwe album thuis, tijdens de Corona maanden waren we inderdaad veel thuis”, zegt Sasha met een knipoog. Voorafgaand aan de release van het nieuwe album “Thuis”, zal het populaire paar op vrijdag nog uitpakken met een stunt,  door elk afzonderlijk op dezelfde dag een solosingle uit te brengen die ze samen promoten. “‘Hij vecht’ is inderdaad een vervolg op ‘al mijn tranen‘. De single die ik in het voorjaar uitbracht deed het erg goed in de hitparades en wordt nog steeds veel op radio en tv gedraaid”, aldus David Giles.”

Davy Gilles Hij vecht

AVRO/TROS-programma ‘Beste Zangers’

‘Hij vecht’ gaat over een man die bergafwaarts is gegaan, maar hij doet zijn best om weer aan de top te komen. Hij vecht, overleeft en vindt de kracht om diep van binnen verder te gaan. Voor dit nummer heb ik opnieuw zelf de muziek geschreven, samengewerkt met mijn neef Cliff Vrancken, producer Edwin de Groot en de muzikanten van Marcel Fisser Band. Deze hoor en zie je wekelijks in het succesvolle AVRO/TROS-programma ‘Beste Zangers’. Dit nummer is geen autobiografie, maar de tegenaanval is een onderwerp dat veel mensen kennen. Ik kom zelf uit een gebroken gezin, hierdoor heb ik geleerd dat als je iets wilt bereiken in het leven, je moet blijven knokken.

Omringd door echte topmuzikanten

Ik weet hoe het voelt om bijna niets te hebben. Door mijn vorige singles weet ik dat ik me goed voel en dat het gemakkelijk is om me in te leven. Je zingt over een thema dat dicht bij de mensen staat op een moderne en hippe manier, met een muziekgenre dat veel mensen raakt en aantrekt. “Hij vecht” heeft een uniek populair popkarakter, een catchy. melodie. Die Melodie en de gelaagde tekst zijn wederom een absolute meerwaarde. Dit zijn nummers die ik graag schrijf, zing of op het podium breng. Ik merkte dat ik hier mijn creativiteit kan gebruiken, omringd door echte topmuzikanten om mij te begeleiden en blindelings mijn gevoelens uit te voeren. Verrukkelijk! ”

Davy Gilles

we zijn ook als koppel in balans

“Tot nu toe realiseerde ik me dat ‘Door jou’ inderdaad de eerste solo-single is die ik uitbreng. In de loop der jaren hebben veel mensen om me heen me gevraagd waarom ik iets niet alleen doe. We hebben het erg druk met Sasha en Davy, dat ik daar verder niet mee bezig ben geweest. Totdat David vorig jaar begon met componeren, hadden we het idee om niet alleen de duetten op het nieuwe album te zetten, maar ook solonummers van ons allebei. David schreef een aantal prachtige liedjes voor mij, liedjes, waaronder “Bij jou.” Voor mij is de tekst volledig gericht op David. Hij gelooft in mij, en ik voel me sterker door hem. We vullen elkaar perfect aan, dus we zijn ook als koppel in balans. Ik denk dat het voor ieder van ons geweldig is om nu onze eigen singles uit te brengen, maar we promoten ze samen,” zegt Sasha.

Sasha Roosen

Mensen zullen verrast zijn

“Ik ben ook blij voor Sasha, omdat ze eindelijk de kans heeft om het persoonlijke werk dat ze heeft geleverd te laten zien”, voegde David eraan toe. “Hierdoor bewees ze dat ze mij niet nodig heeft om zo’n mooi lied te zingen, want wat ze heeft gedaan en voor zichzelf heeft gebracht is sterk genoeg om zelfstandig te bestaan. Ik ben er trots op dat ik ‘Bij jou’ voor haar heb geschreven. natuurlijk, we zullen deze twee singles spelen in de uitvoering van Sasha & Davy, waardoor ze verschillende swings en dynamiek zullen krijgen. Mensen zullen verrast zijn, maar het is ook leuk om ons individueel en als geheel te zien werken. We hebben al gemerkt dat onze fans en het publiek dit geweldig vinden.”

Foto’s: House Of Entertainment

Door jou’ van Sasha Rosen en Hij vechtvan Davy Gilles verschijnen op vrijdag 24 september digitaal. Beide nummers zijn ook terug te vinden op het nieuwe Sasha & Davy-album ’Thuis’ dat op vrijdag 5 november fysiek en digitaal verschijnt op het label van CNR. Op zondagnamiddag 7 november stellen Sasha & Davy in ’t Spoor in Harelbeke hun nieuwe album voor, dat bestaat uit 15 nieuwe nummers én hun 30 grootste hits uit de voorbije 10 jaar. Op www.sashaendavy.be vind je alle info en kan je nog tickets bestellen voor dit concert, waar het koppel na afloop ook hun nieuwste album signeert.