...

Voorkom pijn in onderrug en heupen na slapen

Voorkom pijn in onderrug en heupen na slapen

Voorkom pijn in onderrug en heupen na slapen

Heb je na het slapen pijn in de onderrug en last van je heupen? Dan is het goed te weten dat je hier iets aan kunt doen. Door het veranderen van je houding gedurende de nacht en te kijken naar het matras waar je op slaapt. Hoewel de klachten veelal verdwijnen gedurende de ochtend is het absoluut de moeite waard om aanpassingen te doen. Op deze manier geniet je namelijk ook van een betere rust gedurende de nacht en wordt je op een fijne manier wakker.

Natuurlijk hebben wij een aantal handige tips voor je verzameld waar je vrijwel direct profijt van zal hebben tijdens en na een nacht slapen.

Het juiste matras kiezen


Het juiste matras kiezen zal het probleem voor het grootste deel oplossen. Maar waar moet een goed matras aan voldoen en welke keuzes heb je nu eigenlijk? Wanneer je echt last van rug en heupen hebt is een drukverlagend matras de oplossing. Omdat het matras zich echt aanpast aan je lichaam en op vrijwel iedere plek de juiste ondersteuning kan bieden.

Met name wanneer je op je zij slaapt kan dit dé oplossing zijn. Omdat de druk niet langer alleen maar op je heupen rust maar ook op de rest van het lichaam. Bekijk zelf de matrassen test van BesteKoopwijzer.

Natuurlijk is een matras alleen niet voldoende. Ook een goed kussen is heel belangrijk om je hoofd gedurende de nacht goed te ondersteunen. De dikte van een kussen moet even groot zijn als de ruimte tussen je hoofd en schouder. Op deze manier lig je gedurende de nacht recht en krijg je volledige lichaam de juiste ondersteuning.

Je houding veranderen


Een goede houding is dus belangrijk. Maar dat klinkt veel makkelijker dan het is gedurende de nacht. Wanneer je slaapt let je namelijk niet direct op je houding. Gelukkig zijn ook hier een aantal goede oplossingen voor. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een kniekussen of het gebruiken van een verzwaringsdeken.

Als je voor een kniekussen kiest is deze vooral functioneel wanneer je op je zij slaapt. Het voorkomt de drukplekken van de knie op elkaar. Maar slaap je vooral op je rug dan kan een verzwaringsdeken prettig zijn en klachten verminderen vanwege de druk op je lichaam.

Zwanger en klachten


Als je zwanger bent en klachten ervaart is het goed om op je zij te slapen en ook te kiezen voor een kussen tussen de knie. Dit kan een gewoon kussen maar ook een kniekussen zijn.