...

Een tweedehandswagen kopen? Dit zijn onze tips!

Een tweedehandswagen kopen? Dit zijn onze tips

Een tweedehandswagen kopen? Dit zijn onze tips!

Een tweedehandswagen kopen is vaak een goed idee: je kan je droomwagen kopen aan een mindere prijs en als je een goede deal vindt, kan je er nog jaren van genieten. Maar je hebt zeker wel enkele vragen voor je een tweedehandswagen wil kopen. Zoals welke modellen zijn goede tweedehandswagens? Of waar koop je best je tweedehandsauto? Wij geven je graag al enkele tips mee.

Online, in de garage of via een particulier?

Je hebt verschillende plaatsen waar je tweedehandswagens kan kopen. Zo kan je ze gewoon via een particulier overkopen. De voordelen hierbij zijn dat er wel wat onderhandelingen mogelijk zijn, maar vaak heb je geen garantie meer en heb je wel wat kennis van zaken nodig. Is de motor nog in orde? Hoe zit het met de remmen? Wanneer je weinig van auto’s kent, is er soms een kans dat je een kat in een zak koopt. Een andere optie is om via een garage te kopen, waarbij je vaak wel garantie hebt en je ook kan rekenen op de expertise van de garagist. Het nadeel hierbij is dat zo’n garage soms ver weg kan zijn, en dat wanneer je op onderhoud moet, je steeds ver moet rijden. Online heb je dan weer een erg grote keuze aan tweedehandswagens omdat zij het aanbod van verschillende garage’s combineren: zo kan je kiezen uit een renault tweedehands, maar ook een audi of Jeep en deze vind je allemaal op één plek. Perfect dus als je auto’s wil vergelijken, of een goede deal wil scoren.

Grootte, verbruik en rijcomfort

Voor je een auto gaat kopen, moet je stilstaan over drie zaken: de grootte, het verbruik en rijcomfort. Kies je voor een familiewagen of een stadswagen? Gebruik je je auto elke dag voor het werk, of enkel voor lange afstanden? Rijd je sportief of meer relaxed? Naar gelang jouw voorkeur, kies je best een ander model. Zo is een tweedehands audi  A1 een perfecte compacte standsauto waar je best sportief mee kan rijden met zijn 86 pk. Een tweedehands volvo XC60 is dan weer een fijne familiewagen die met zijn Dieselmotor erg comfortabel is voor lange afstanden. Vergeet de elektrische wagens ook niet: als je een laadpaal kan installeren, of één dichtbij jouw woning hebt, zijn elektrische wagens een goede investering, zeker voor een groene toekomst.

En onze allerlaatste tip: neem een vriend, vriendin of familielid mee als je een tweedehandswagen gaat bekijken en dan nog best eentje die er iets van weet. Zo moet je de beslissing niet alleen maken, en twee paar ogen zien altijd meer dan één.