...

Waar moet je op letten als je je huis wil verkopen?

Waar moet je op letten als je je huis wil verkopen

Waar moet je op letten als je je huis wil verkopen?

Je huis verkopen is een grote stap die je zet, maar in veel gevallen wel een goede stap. Als je niet meer gelukkig bent in je huidige woning, dan is er maar één oplossing: een nieuwe woning zoeken die aansluit bij al je behoeften en wensen.

Voor je een nieuwe woning koopt, moet je natuurlijk eerst je huis verkopen. Dit kan je doen via een vastgoedkantoor of je kan er ook voor kiezen om je woning zelf te verkopen. Dat is in elk geval iets om goed over na te denken.

Een goede eerste indruk

Een eerste indruk is allesbepalend. Ook wanneer je de keuze maakt om je huis te verkopen. Zorg ervoor dat je je huis op orde hebt en dat het er netjes bij ligt al potentiële kopers komen kijken. Dat is iets waar veel mensen niet aan denken.

Om je huis te koop te zetten op het internet heb je professionele foto’s nodig. Vooraleer je deze foto’s laat maken, raden we je aan om je huis eens grondig onder handen te nemen. Breng bijvoorbeeld een likje verf aan op de muren, zorg ervoor dat alle lampen werken en haal de spinnenwebben weg uit de kleinste hoekjes.

Geef zelf een rondleiding

Nodig mensen uit om een keer te komen kijken naar je woning en geef ze een rondleiding. Vooraleer je van start gaat met het geven van rondleidingen is het aangeraden om alle kleine klusjes op je to-dolijst af te werken. Herstellingen die je al langer vooruit schoof, voer je nu best zo snel mogelijk uit. Veel mensen willen immers een woning kopen waar zo min mogelijk werk aan is. Als er dan nog allerlei gebreken zijn aan je woning komt dat niet goed over. Daarnaast kan je de vraagprijs wat verhogen als je huis in een prima staat is.

Speel in op de details

Je huis zelf verkopen betekent dat je moet inspelen op alle troeven van de woning. Daarom is het belangrijk om een goed tekstje te voorzien waarmee je je woning (online) aan de man brengt. Zet de sterktes in de verf en geef een gedetailleerde beschrijving van de woning. Niet alleen de kamers zijn belangrijk, ook de ruimtes errond zoals de tuin en de straat. Je kan gebruik maken van een kaart waarop je de ligging aanduidt en de afstand naar de dichtstbijzijnde winkels. Is er openbaar vervoer in de buurt? Geef dat ook zeker aan. Wie op zoek is naar een huis wil ook een fijne omgeving om in te wonen. Het volledige plaatje moet kloppen.

Wat vraag je voor je woning?

De vraagprijs van je woning wordt bepaald door een hele resem variabelen. Het is geen slecht idee om je woning te laten schatten door een professional. Zo ben je er zeker van dat je niet te weinig vraagt voor je woning.

Om af te sluiten geven we je graag een simpele, maar waardevolle tip mee. Rond de vraagprijs van je woning nooit af. Het is een psychologisch trucje, maar bedragen die eindigen op een negen verkopen nu eenmaal beter.