...

Davy Gilles met solosingle ‘Door al m’n tranen heen’:

Davy Gilles verrast na ruim 10 jaar met de opmerkelijke solosingle ‘Door al m’n tranen heen’: “Een nieuw muziekgenre voor Vlaanderen, maar dit is wie ik ben!” Net als voor zijn collega-artiesten zijn het voor de 44-jarige Romeo Davy Gilles pittige tijden, maar gesteund door zijn onvoorwaardelijke liefde voor de muziek vond hij de energie om 10 jaar na datum nog eens uit te pakken met een verrassende solosingle: ‘Door al m’n tranen heen’. “Het is een originele, Nederlandstalige popsong geworden in een moderne productie, een radiovriendelijk arrangement en tekstueel zeer herkenbaar omdat het gaat over de dingen des levens.

Davy Gilles 

Davy Gilles componeerde zelf met vaste schrijfpartners

Ik componeerde het nummer in volle lockdown en werkte het verder uit met mijn vaste Vlaamse schrijfpartners Steven Hellemans en Cliff Vrancken. Voor de productie heb ik opnieuw beroep gedaan op mijn vrienden in Nederland. De Marcel Fisser Band speelde alles live in en Edwin de Groot deed de productie. Dit zijn o.a. ook de bandleden van het programma ‘De beste zangers van Nederland’, wat we hier kennen als ‘Liefde voor muziek’.

Davy Gilles zong in zijn kindertijd al mee met André Hazes

Wie mij kent, weet hoe nauw het levenslied mij aan het hart ligt. Zo zong ik in mijn kindertijd alle liedjes mee van o.a. Danny de Munk. Dit genre heeft me nooit losgelaten en het gevoel om dit nu zelf te brengen, is in deze moeilijke tijden alleen maar toegenomen. Ik ben fan van dit genre en voor het eigentijdse cachet wat niet alleen André Hazes, maar ook b.v.een Tino Martin er in Nederland aan gegeven hebben. Hun liedjes worden daardoor door alle lagen van de bevolking massaal gestreamd en luidkeels meegezongen.

Davy Gilles met solosingle ‘Door al m’n tranen heen’: - Davy Gilles 6
(Foto: House Of Entertainment)

Davy Gilles zingt liedjes uit het hart

In Vlaanderen voelt het genre aan als nieuw. Daarom vind ik het net interessant, want dit is wie ik ben en wat ik graag zing: Liedjes uit het hart en uit het leven gegrepen, met melancholische teksten waar mensen zich moeiteloos in herkennen. Dit staat los van de amusementsmuziek die we met De Romeo’s brengen of de tweestemmige popsongs van Sasha & Davy. Voor mij voelt ‘Door al m’n tranen heen’ aan als troost, als teken van steun en hoop. Iets wat de mensen in deze bijzondere tijden goed kunnen gebruiken. Op het einde verschijnt er altijd een regenboog.

Davy Gilles oprecht en met diepe gevoelens

Voor het laatste solowerk van Davy Gilles moeten we al teruggaan naar 2010 en zijn album ‘Samen Sterker’. De populaire zanger benadrukt meteen dat zijn nieuwe single hier helemaal geen vervolg op is en er los van staat: “Hoe ouder je wordt, hoe meer levenswijsheid en ervaring je krijgt. Dat laatste speelt in mijn voordeel wanneer ik songs componeer. Voor mij is het nu makkelijker om bepaalde dingen uit te drukken, omdat ik het zelf heb ervaren. Net als voor velen waren de voorbije maanden mentaal behoorlijk zwaar.

Davy Gilles mist optredens

Ik mis de optredens, het publiek, het applaus en de waardering. Wie mij kent weet dat ik van nature positief ben ingesteld, maar soms was het lastig om niet kopje onder te gaan. Ja, ik heb diep gezeten en hier en daar een traantje weggepinkt. Ik schaam me daar niet voor, integendeel. Het zijn die diepere gevoelens die ik heb meegenomen in ‘Door al m’n tranen heen’. Het is een tijdloos nummer over hoop en de gedachte dat je altijd moet uitkijken naar betere tijden. Als mensen datzelfde oprechte gevoel ervaren, dan is mijn missie meer dan geslaagd.

‘Door al m’n tranen heen’ van Davy Gilles verschijnt op het Vlaamse Sterren-label en is vanaf vrijdag 22 januari digitaal beschikbaar.

Davy Gilles met solosingle ‘Door al m’n tranen heen’: - Logo House Of Entertainment