...

Smike eindelijk op de planken

Smike een verhaal van Charles Dickens

Na hun jeugdkoren Youforia (16 tot 25 jaar) en Melodia (10 tot 15 jaar) die mochten optreden in de veelgeprezen muziekwerken “Magdalena”, “November 89”, “13 “en’June Foster’. Het productiehuis. The Singing Factory geeft jonge talenten de kans in June Foster, geeft nu ook de 21 jongste talenten van het kinderkoor Singfonia (6-12 jaar) de kans om als ensemble podiumervaring op te doen in volwassen muziekwerken. Vanaf 11 september 2021 brengt The Singing Factory een prachtige popmusical “Smike” gebaseerd op de roman “Nicholas Nickby” van Charles Dickens op het podium van Schouwburg Luchtbal in Antwerpen. Ook in deze hoogwaardige productie houdt de zangfabriek vast aan hun DNA: het kinderkoor speelt de belangrijkste rol, een maatschappelijk gerelateerd thema, en wordt begeleid door een live band.

Smike de musical

Ondersteund en begeleid door de hoofdrolspelers

De kinderen van Singfonia worden ondersteund en begeleid door de hoofdrolspelers in “Smike”, dat bestaat uit getalenteerde jonge mensen en ervaren volwassenen. Ook in deze hoogwaardige productie houdt de The Singing Factory, vast aan hun DNA: het kinderkoor speelt de belangrijkste rol, een maatschappelijk gerelateerd thema, en begeleid door een live band. De kinderen van Singfonia worden ondersteund en begeleid door de hoofdrolspelers in “Smike”, dat bestaat uit getalenteerde jonge mensen en ervaren volwassenen. Het verhaal komt nogal traag op gang en niettegenstaande het trieste verhaal en Wanda Joosten en Joris Branckaerts hun slechtste karaktertrekken mogen bovenhalen blijven de kinderen in de kostschool, ‘Dotheboys Hall’, dé gewenste plek om ongewenste kinderen achter te laten, lachen zingen en dansen dat het een lieve lust is.Wat volledig tegenstrijdig is met het verhaal.

De kinderen worden er uitgebuit en verwaarloosd

De kinderen worden er uitgebuit en verwaarloosd en het enige dat Wackford Squeers (Joris Branckaerts) en Mrs. Squeers (Wanda Joosten) interesseert is zoveel mogelijk geld verdienen met hun kostschool. De liedjes “ik had het eruit moeten ranselen, ze mogen het niet proeven en de geur is voor hen genoeg ” toont aan wat een harteloze vrouw Mrs. Squeers wel is. ‘Dotheboys Hall’ staat volledig op zijn kop wanneer Nicholas Nickleby er als jonge assistent komt werken. Gebaseerd op waargebeurde feiten beschrijft Charles Dickens het leven in deze “school”. Een popmusical van Simon May, Clive Barett en Roger Holman, naar ‘Nicholas Nickleby’ van Charles Dickens. De hoofdrollen in ‘Smike’ zijn weggelegd voor de 15-jarige Lucas Geldof uit Oostkamp (Smike) en Jens Goossens (24, Merksem), die in de huid van de jonge assistent van Wackford Squeers, Nicholas Nickleby, mag kruipen.

Smike de musical

Hoofdrolspelers

De 13-jarige Senne Vanwildemeersch uit Dendermonde maakt zijn debuut in een hoofdcast als Wackford Jr. en krijgt als musicalzus Sara Heijlen (19, Kortenaken), die zich als Fanny Squeers mag uitleven. De rol van Tilda, de beste vriendin van Fanny Squeers, wordt vertolkt door Zowy Van Lierop (19, Terhagen) en de zeer getalenteerde 16-jarige Nell Moerbeek uit Kapellen neemt de dubbelrol Phib/Alice voor haar rekening. Dit jonge geweld krijgt met Leen De Graeve (weduwe Nickleby), Bross Verplancke (Mr.Snawly) en Joris Branckaerts (Wackford Squeers) een pak ervaring naast zich en kan bovendien rekenen op de tips & tricks van niemand minder dan Wanda Joosten, die een ongetwijfelde heerlijke slechte Mrs. Squeers ten tonele brengt.

Smike de musical

Crew & creatives

Regie: Rudi Giron
Choreo: Matthew Michel
Koorleiding: Tinne De Groot en Lucy Bachot
Liveband: o.l.v. Ronny Plovie met Juan Carlos Rosquete Marquez, Ruben De Vleeschhouwer, David Robberecht, Sven Ysewyn, Robbe Desmet

Info en tickets

‘Smike’
Schouwburg Luchtbal – Columbiastraat – Antwerpen
Speeldata:
– Zaterdag 11 september: 20 uur
– Zondag 12 september: 15 uur
– Zaterdag 18 september: 15 uur
– Zaterdag 18 september: 20 uur
– Zondag 19 september: 15 uur – matinée

Tickets: www.singingfactory.be