...

Singfonia (21 kinderen, 6-12 jaar) mogen schitteren in popmusical

Singfonia krijgt kans in “Smike”

Singfonia ( Kinderkoor 21 kinderen, 6-12 jaar) mag schitteren in popmusical ‘Smike’. The Singing Factory geeft allerkleinsten kans in volwaardige musicalproductie. Nadat hun jongerenkoren Youforia (16 t/m 25 jaar) en Melodia (10/m 15 jaar) de vorige theaterseizoenen rieten gingen schitteren in de bejubelde Muzikaal werk ‘Magdalena’, ‘November 89′’13’ Geeft productiehuis The Singing Factory nu ook hun 21 jongste Talenten van kinderkoor Singfonia (6 t/m 12 jaar) de kans om als ensemble podiumervaring op te doen in een volwaardige muziekproductie.

Singfonia

Ondersteund en gegidst door de hoofdcast

Vanaf 11 september 2021 brengt The Singing Factory ‘Smike’, gebaseerd op de roman’Nicholas Nickleby’ van Charles Dickens, op de planken van Schouwburg Luchtbal in Antwerpen. The Singing Factory houdt ook in deze hoogstaan​de productie vast aan hun eigen DNA: kinderen/koren spelen de belangrijkste rol, in maatschappelijk gerelateerde onderwerpen en begeleid door een liveband. De kinderen van Singfonia worden in’ Smike’ ondersteund en gegidst door de hoofdcast, die bestaat uit getalenteerde jongeren en volwassenen.

Het verhaal

Zoals elk jaar ronselt Wackford Squeers leerlingen voor zijn kostschool, ‘Dotheboys Hall’, de zichtbare plek om ongewenste kinderen achter te laten. De Kinderen worden er uitgebuit en verwaarloosd. ‘Dotheboys Hall’ staat volledig op zijn kop wanneer Nicholas Nickleby en zijn jonge assistant er komen werken. Gebaseerd op waargebeurde feiten beschrijft Charles Dickens het leven in deze “school”. Een popmusical van Simon May, Clive Barett en Roger Holman, naar ‘Nicholas Nickleby’ van Charles Dickens.

De Hoofdcast

De hoofdrollen in ‘Smike’ zijn weggelegd voor de 15-jarige Lucas Geldof uit Oostkamp (Smike) en Jens Goossens (24, Merksem), die in de huid van de jonge assistent van Wackford Squeers, Nicholas Nickleby, mag kruipen. De 13- Jarige Senne Vanwildemeersch uit Dendermonde maakt zijn debuut in een hoofdcast als Wackford Jr. en krijgt als musicalzus Sara Heijlen (19, Kortenaken), die zich als Fanny Squeers mag uitleven. De rol van Tilda, de beste vriendin van Fanny Squeers, wordt vertolkt door Zowy Van Lierop (19, Terhagen).

Singfonia

Een dubbelrol voor16-jarige Nell Moerbeek

Samen met de zeer getalenteerde 16-jarige Nell Moerbeek uit Kapellen, neemt ze de dubbelrol Phib/Alice voor haar rekening. Dit jonge geweld krijgt naast Leen De Graeve (weduwe Nickleby), Bross Verplancke (Mr.Snawly) en Joris Branckaerts (Wackford Squeers) een pak ervaring naast zich en kan bovendien rekenen op de tips & tricks van niemand minder dan Wanda Joosten, die een ongetwijfeld heerlijk slechte Mrs. Squeers ten tonele zal brengen.

Crew & creatives
Regie: Rudi Giron
Choreo: Matthew Michel
Koorleiding: Tinne De Groot en Lucy Bachot
Liveband: o.l.v. Ronny Plovie met Juan Carlos Rosquete Marquez, Ruben De Vleeschhouwer, David Robberecht, Sven Ysewyn, Robbe Desmet

Info en tickets:
‘Smike’
Schouwburg Luchtbal – Columbiastraat – Antwerpen
Speeldata:
– Zaterdag 11 september: 20 uur
– Zondag 12 september: 15 uur
– Zaterdag 18 september: 15 uur
– Zaterdag 18 september: 20 uur
– Zondag 19 september: 15 uur – matinée
Tickets: www.singingfactory.be

Singfonia