...

TRACKDILLA met het zomerse ‘R U Forsure’

TRACKDILLA keert door de Afrikadeur terug naar Amerika

TRACKDILLA de Afrobeat-prins lanceert met de steun van Post Malone het zomerse ‘R U Forsure’. “Muziek is een drug en ik ben de Dilla”, met een knipoog is het één van de gevatte uitspraken van artiest, producer, songwriter en dj TRACKDILLA, de multi-platina artiest die weet hoe je trendy muziek maakt in het digitale tijdperk. De Afrobeat-prins, die in het verleden al samenwerkte met oa Sean Paul van Blackstreet, Flo Rida, Rick Ross en Maître Gims keren door de Afrikadeur terug naar Amerika, om zijn grote muzikale dromen waar te maken.

Hoes Trackdilla

Een hypnotiserende flow

Daar ging hij samenwerken met Dre London, de man en manager achter Post Malone. Samen met De La Ghetto en Rotimi in een productie van Play-N-Skillz, staat TRACKDILLA met zijn nieuwste zomerrelease “RU Fosure” klaar voor de grote internationale doorbraak. Reggaeton-roots gecombineerd met een hypnotiserende flow, dat zijn de succesvolle ingrediënten waardoor de song nu al massaal wordt gestreamd op Spotify en YouTube. Hij was op Drake’s Yolo Estate dat TRACKDILLA en Dre London, de man achter het succesverhaal van Post Malone, elkaar voor het eerst ontmoeten.

Grammy-genomineerde songwriter en artiest

Omdat er onmiddellijk een sterke chemie was en goede vibes, begonnen ze kort daarna samen te werken. TRACKDILLA is geproduceerd door Lexa Panterra’s hij schreef mee aan de grootste hit “So Good”, die nummer 2 stond in de Billboard-hitlijst en werd meer dan 5 miljoen keer gestreamd . Succesvol waren ook de samenwerking en optredens met Grammy-genomineerde songwriter en artiest J. Lauryn. Zonder grote promotie werd hun gemeenschappelijke single “Woke Up In Kingston” een voltreffer.

Trackdilla

De prijs voor de beste muziekvideo

“Spend My Money” was de eerste solo-hitsingle van de Afrobeat-prins, een nummer dat in amper 5 dagen goed was voor ruim 2 miljoen muziekstreams én 1 miljoen views op YouTube. Het werd gedraaid in meer dan 65 landen, met voorop Afrika, waar de song meer dan 3 keer per dag werd gespeeld op alle toonaangevende radio- en tv-stations. Bij Soundcity, het grootste tv-station van Nigeria, werden de song en video ‘Top Choice’. Op de Hapa Awards kreeg in oktober TRACKDILLA de prijs voor de “beste muziekvideo”.

Goed voor miljoenen streams en views

Kort daarna bracht hij een remix uit van Reekado Banks haar “FUEGO Princessa” met zijn tweede solo single “Someone Like You”, is onderussen goed voor miljoenen streams en views. Zijn nieuwe platendeal met 6 cijfers resulteerde in een internationale samenwerking van BMG / OM Record. Het eerste resultaat is de zomerhit ‘RU Forsure’, die hij samen uitbracht met De La Ghetto en Rotimi. Het is deze laatste die er met zijn hypnotiserende flow voor zorgt dat je op de been blijft, terwijl De La Ghetto trouw blijft aan zijn reggaetoon-roots.

Een toegankelijke afro / latino-song

Gecombineerd zorgen beiden voor een schitterende song, met de boterzachte stem van zanger / producer TRACKDILLA, in een productie van Play-N-Skillz. Post Malone plaatste de toegankelijke afro / latino-song ‘RU Fosure’, met een sample van LL Cool J, in zijn Spotify- afspeellijst. Alle artiesten met wie hij samenwerkt, zitten ook in de videoclip, waardoor hij al een tijdje massaal wordt gedeeld op hun sociale media. Deze ‘R U Fosure’ heeft inderdaad alles om een grote hit te worden!

Foto: House Of Entertainment