...

PVDA Gent legt klacht neer bij gouverneur over LEZ-studie

PVDA Gent legt klacht neer bij gouverneur over LEZ-studie

PVDA Gent legt klacht neer bij gouverneur over LEZ-studie

Na maanden wachten op de studie over de evaluatie en uitbreiding van de Gentse lage emissiezone (LEZ) krijgen de oppositiepartijen de studie nog niet te zien. Volgens de communicatie van het stadsbestuur zou de studie nog niet finaal zijn, hoewel deze al enkele weken besproken wordt door de meerderheidspartijen. “Dit getuigt van weinig respect voor de gemeenteraad. De meerderheidspartijen bespreken de studie in de pers, maar wij mogen ze niet zien. Wij dienen klacht in bij de gouverneur”, zegt Tom De Meester, fractieleider voor de Gentse PVDA.

“Het raadplegen van bestuursdocumenten is een recht en zelfs een plicht voor gemeenteraadsleden”, reageert Tom De Meester geërgerd. “Dit dossier gaat alle Gentenaars aan, er is een democratisch debat nodig op basis van de studie. De Gentenaars hebben het recht om te weten welke impact de LEZ heeft.” PVDA noemt de LEZ consequent een ‘asociale maatregel’. Volgens de linkse oppositiepartij treft die maatregel vooral armere gezinnen.

PVDA Gent nam de beslissing om een klacht neer te leggen bij de gouverneur van Oost-Vlaanderen tegen het Gentse stadsbestuur in het kader van de openbaarheid van bestuur. “Het is niet omdat het schepencollege niet overeenkomt, dat de oppositie buiten spel gezet moet worden. Gent is blijkbaar niet alleen een lage empathiezone, maar sinds vandaag ook een lage informatie zone.” concludeert De Meester.