...

Tips voor de beste beschermingskledij op de motor

Tips voor de beste beschermingskledij op de motor

Tips voor de beste beschermingskledij op de motor

Het is verleidelijk om te besparen op motorkleding, zeker als je net start aan je motoravontuur. Maar goede beschermingskledij is even belangrijk als een goede motor. Ook staat bij veel moderne motorkleding bescherming én comfort centraal waardoor je altijd wel iets vindt dat bij je past. Wil je graag weten hoe je nu de beste motorkleding en accessoires kunt kiezen? Lees dan gerust verder!

Investeer in een veilige en functionele motorjas

Een motorjas is misschien wel hét belangrijkste onderdeel van je motorkleding. Zorg hierbij dat je motorjas genoeg bescherming biedt bij een val, wat reflectiemateriaal bevat en goed strak zit. Een motorvest mag niet wapperen in de wind en moet ervoor zorgen dat je warm en comfortabel blijft. Wil je graag een waterdichte jas? Kies dan niet voor leder maar voor een waterdichte textieljas. Voor wat meer duurzaamheid is leder wel een goede optie: het gaat snel enkele jaren mee omdat het minder rap verslijt.

Let op comfort en grip bij motorhandschoenen

De meeste motorhandschoenen worden van geiten- of rundsleder gemaakt en worden aangevuld met wat suède stukken om het comfort en flexibiliteit te verhogen. Ook vind je vaak protectiemateriaal voor vingers en knokels. Wil je de crème de la crème? Ga dan voor Gore-Tex handschoenen: ze zijn waterdicht en erg kwalitatief waardoor ze jaren meegaan. Zorg ook dat je verschillende handschoenen hebt voor de zomer en winter: in de zomer heb je best geen zwetende handen en in de winter heb je wat extra bescherming tegen weer en wind nodig.

Bescherm je voeten

Je hebt erg veel keuze aan motorlaarzen en -schoenen: welke jij kiest, hangt af van wat jij graag wil doen met je motor. Cruise je graag door de stad? Dan zijn motorschoenen voor jou een perfecte optie. Als je meer sportief rijdt, of zelfs offroad, kies je beter voor een sportlaars of adventure-motorlaars. De Alpinestars supertech R is zo’n favoriet. Vergeet ook motorsokken en -overtrekken niet voor het ultieme comfort.

Vergeet andere accessoires niet

Andere accessoires zoals oordopjes, regenkledij en een motorsjaal zijn net zo belangrijk. Zo is een extra paar regenbroeken en een fluo regenjas een goed idee als je gaat cruisen in de Noordelijke landen zoals Schotland of Duitsland. Ook onderkledij die je ofwel warm of fris houdt, zorgt voor dat extra comfort waar je misschien wel naar op zoek bent. Ten slotte zijn oordoppen een echte must om je gehoor te beschermen: ze zijn voorzien van specifieke technieken zodat het motorverkeer, claxons, ziekenwagens, stemmen er nog doorkomen, maar je ’s nachts wel beter slaapt.

 

Wat neem jij mee op je eerste motortocht?