...

Waarom degelijke werkschoenen zo belangrijk zijn

Waarom degelijke werkschoenen zo belangrijk zijn

Waarom degelijke werkschoenen zo belangrijk zijn

In veel sectoren zijn werkschoenen verplicht en maar goed ook want een ongeluk is zoals je wel weet gauw gebeurd. Werkschoenen beschermen je voeten tegen heel wat mogelijke gevaren. Bovendien ben je ook in orde voor de verzekering, moest er iets mislopen en je geblesseerd zou raken. We bekijken de voordelen en eigenschappen van werkschoenen op de werkvloer.

Verschillende sectoren en veiligheid

In grootkeukens, op werven en in magazijnen dragen werknemers en bezoekers allemaal aangepast beschermend schoeisel. Een zwaar of scherp gewicht dat op je voeten valt, het zal je maar overkomen zonder werkschoenen aan. Wij moeten er niet aan denken. Daarom zijn werkschoenen in deze sectoren altijd uitgerust met een stalen tip. Zo mag dat koksmes nog een duik maken en je voeten raken, je schoenen zullen een klein (of groot) drama voorkomen.

Stevige grip en steun

Bovendien zorgen werkschoenen voor een stevige grip en steun. Een antislipzool voorkomt val en uitglijgevaar op natte vloeren of op werkplaatsen waar olie is gelekt. Steun en comfort is dan weer belangrijk om stevig in je schoenen te staan (letterlijk dan) en grip te hebben op moeilijke ondergrond zoals mul zand en losse stenen. Ook je houding wordt door je schoenen bepaald. Heb je in je dagdagelijkse schoenen steunzolen nodig, dan is de juiste maat in werkschoenen is daarom ook van groot belang. Zijn je schoenen te groot, dan verlies je stabiliteit en te kleine schoenen zorgen dan weer voor pijn aan je voeten. Wil je het graag ook stijlvol, trendy en kleurrijk houden? Neem dan eens een kijkje naar puma werkschoenen, want het oog wil ook wat!

Warm en ademend

Tijdens wintermaanden en vrieskoude houden werkschoenen met bonte of wollen voering je voeten lekker warm. Maar tegelijkertijd kunnen ze ook ademen, want zweetvoeten zijn uit den boze. Degelijke werkschoenen zorgen voor een geleidelijk ventilatie van je voeten tijdens de winter én de zomer. Zo voorkom je stinkvoeten of erger nog bacteriën en schimmels tussen de tenen. Het allerbeste is om regelmatig van werkschoenen te wisselen, zodat je niet dagelijks dezelfde schoenen aanhebt en ze de kans krijgen om te luchten tussen de wissels door. Wissel veiligheidsschoenen sneakers bijvoorbeeld af met werkbottines en loop thuis zo vaak je kan op blote voeten. Hierdoor worden je voeten sterker en steviger. Wil je je voeten helemaal verwennen, ga dan af en toe voor een pedicure of voetmassage.