...

Geniet van een zalige douche of bad in je badkamer

Geniet van een zalige douche of bad in je badkamer

Geniet van een zalige douche of bad in je badkamer

De badkamer is de ruimte in je huis of appartement waar je helemaal tot rust kan komen na een lange (werk)dag. Een warme douche of bad kan ervoor zorgen dat je al je zorgen even vergeet. Het is vaak niet de grootste ruimte in je woning, waardoor je best op voorhand al beslist welke badkamermeubels je zeker wil hebben.

Voordelen van een douche

Indien je badkamer niet erg groot is, is de kans groot dat je geen plaats hebt voor een afzonderlijke douche en bad. Een douche heeft net iets meer voordelen dan een bad. Wanneer je je snel even wil opfrissen na het sporten bijvoorbeeld, is dit veel eenvoudiger in een douche dan in een bad.

Daarnaast neemt een douche ook veel minder plaats in dan een bad. Hierdoor is er eventueel meer ruimte om badkamermeubels te plaatsen. Een douche zorgt er misschien voor dat je een extra kolomkast of waskom kan plaatsen. Zo heb je meer opbergruimte, of kan je je met het hele gezin klaarmaken.

Als je een douche neemt, verbruik je ook veel minder water dan wanneer je een bad neemt. Bij een gemiddelde douche verbruik je ongeveer tussen de 20 en de 60 liter. Om een bad te vullen heb je minstens 120 liter nodig. Daarnaast heb je ook nog het nadeel dat het water van een bad heel snel afkoelt. Vul je het bad af en toe bij met warm water, dan verbruik je natuurlijk nog meer water. Bij een douche heb je dit probleem natuurlijk niet. Bovendien blijft de warmte veel langer in de douchecabine hangen waardoor het ook niet meteen afkoelt na het douchen.

Daarnaast heb je natuurlijk ook minder kans om te vallen wanneer je uit een douche stapt. Het niveau verschil is namelijk veel minder groot. Bij een bad moet je over de rand stappen waardoor je evenwicht minder is. Voor mensen die minder mobiel zijn, kan dit een probleem zijn.

Voordelen van een bad

Er zijn natuurlijk ook enkele voordelen aan een bad. Zeker wanneer je kinderen hebt, kan een bad handig zijn om hen te wassen. Daarnaast kan je toch net iets eenvoudiger ontspannen in een bad dan in een douche. Je kan er gezellig in liggen met een boek of een film op je laptop.

Daarnaast zou een warm bad ook bijdragen tot een betere nachtrust en slaapkwaliteit. Je zou sneller in slaap vallen en ook dieper slapen. Wanneer je de ochtend nadien wakker wordt, zou je ook beter uitgerust zijn.

Combinatie van beide

Wanneer je echt niet kan kiezen, kan je natuurlijk ook een combinatie van een bad en douche nemen. Dit is vaak duurder in aankoop, maar dan kan je zowel helemaal tot rust komen in een bad en je snel opfrissen in een douche. Ideaal voor twijfelaars!