...

Websites bouwen voor dummies

Websites bouwen voor dummies

Websites bouwen voor dummies

Je eigen website bouwen lijkt een helse klus. Je moet geduld hebben, creatief zijn, liefst ook wat grafische en technische kennis bezitten en ook communicatieve vaardigheden zijn hierbij geen overbodige luxe. Je hoort het al: er komt heel wat bij kijken en een gezonde portie doorzettingsvermogen is hierbij meer dan welkom. Gelukkig zijn er vandaag verschillende manieren om je webdesign skills aan te scherpen. Geen tijd of zie je het niet zitten om je zelf volledig in webdesign te gaan verdiepen? Dan kan je altijd nog een professional onder de arm nemen.

Wat houdt het in?

Webdesign is het ontwerpen en vormgeven van jouw website. Hierbij zijn verschillende aspecten belangrijk. Om te beginnen moet jouw website er natuurlijk visueel aantrekkelijk uitzien. Jouw huisstijl staat hierbij centraal: op basis daarvan kan je jouw kleurenpallet, alle afbeeldingen, verschillende lettertypes en de algemene uitstraling bepalen. Vervolgens is het belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. Welke informatie wil je met jouw publiek delen? Denk hierbij aan de structuur van je website: hoeveel pagina’s wil je dat jouw website heeft? En waar zet je welke informatie? Zorg voor duidelijke teksten en een logische opbouw, zodat jouw bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Als het op teksten aankomt is de leuze ongetwijfeld: less is more. Maar zorg dat je informatie wel volledig is natuurlijk.

Websites bouwen kan je leren

De mogelijkheden zijn eindeloos. Offline vind je verschillende instanties die je meer kunnen leren over webdesign in België – maar ook online zijn er ontelbare cursussen en tools te vinden. Wat best bij jou past, hangt af van verschillende factoren. Heb je genoeg aan een basiswebsite of wil je alles erop en eraan? Ga je de website zelf beheren of besteed je dit liever uit?

Met bekende online tools zoals Wix en WordPress maak je tegenwoordig al een degelijke website. Hierbij ben je voornamelijk op jezelf aangewezen – al kan je met de hulp van YouTube al heel wat. Heb je wat meer begeleiding nodig? Dan kan je offline een cursus volgen bij een erkende instantie of toch voor een professional kiezen.

Neem een professional onder de arm

Vind je het allemaal wat te ingewikkeld? Niet getreurd, je hoeft je plannen voor een mooie website helemaal niet op te bergen. Heel wat professionals zijn gepassioneerd door web design en alles wat daarbij komt kijken. Zie je het groots? Dan kun je met een web agency samenwerken die je kan helpen om jouw volledige digitale strategie te bedenken, uit te tekenen en op te zetten. Tijd dus om de digitale wereld te veroveren!