...

Nostalgie met Extra Vlaams

Nostalgie viert het beste uit de 70’s, de 80’s en de 90’s

Nostalgie met nieuwe digitale zender Vlaanderen Boven. Vanaf maandag 16 augustus zet deze zender koers naar een extra straf muzikaal najaar. Zo breidt het station met Nostalgie Extra Vlaams haar digitaal aanbod verder uit, volgt er een exclusieve podcast over muzieklegende Freddie Mercury én het station dit najaar elke maand naar een ander decennium, onder andere met toplijsten die het beste uit de 70’s, de 80’s en de 90’s

Extra zuurstof en energie te tanken

De zender beleefde een topzomer. “We gingen zingend de zomer in met de Feelgood 1000 en we hebben de deur van onze Beach Radio op de zeedijk in Nieuwpoort nog maar net gesloten. Het was de ideale plek om extra zuurstof en energie te tanken. Het hele team heeft de batterijen opgeladen aan de enthousiaste reacties van onze luisteraars. Het was meer dan hartverwarmend om nog eens van dichtbij te zien hoe geliefd onze zender is en blijft bij een breed publiek. We hebben duizenden Nostalgie-strandtassen aan de bezoekers van onze studio uitgedeeld. Zelfs mondmaskers konden de blije en dankbare blikken niet verbergen,” zegt Kevin De Geest, Creative Director bij Nostalgie.

Leen Demaré blijft elke avond op post

“Vanaf maandag duiken we in het najaar en zijn alle vertrouwde stemmen weer op post om radio op het ritme van de dag te maken. Herbert Bruynseels en Astrid Philips maken je vanaf 5u weer wakker in de Vroegste Ochtendshow van Vlaanderen. Marcia Bwarody en Johan Henneman zorgen voor de perfecte soundtrack bij de werkdag, Bjorn Verhoeven klinkt daarna spitser dan ooit en Leen Demaré blijft elke avond op post om de ene muzikale verrassing na de andere te draaien in Lena Lena.”

Extra Vlaams digitaal aanbod

In het voorjaar mochten luisteraars Nostalgie+ al verwelkomen, de digitale zender waar je via DAB+ en online elke dag naar het beste uit de 60’s, 70’s & 80’s kan luisteren. En nu krijgen de digitale streams er nog een muzikaal broertje bij: Nostalgie Extra Vlaams. Zo breidt de radiozender vanaf maandag 16 augustus haar digitaal aanbod nog verder uit. Je zal er de klok rond naar de beste Vlaamse classics kunnen luisteren. Tom Klerkx, Managing Director: “Onze 10 digitale kanalen hebben al jarenlang een erg trouwe fanbasis. We willen dat deze de thuisbasis is voor alle muziekliefhebbers in Vlaanderen. Van rockers tot new wavers en fans van Vlaamse classics. Die classics zitten voor een groot stuk al in de mix van Nostalgie en Nostalgie+, maar met Nostalgie Extra Vlaams willen we Vlaamse klassiekers en hun fans het solopodium geven dat ze verdienen, net zoals we dat onder andere ook al met Nostalgie Extra Rock en Nostalgie Extra New Wave doen. De klok rond. Dat Vlaamse classics en de zender een gouden combinatie zijn, merk je deze zomer ook aan de populariteit van de herhalingen van Tien Om Te Zien. Bij Nostalgie Extra Vlaams zal de herbeleving van de classics elke dag centraal staan.”

Luisteraars mogen dan hun favorieten kiezen

De muziekmix wordt trouwens erg gevarieerd. “Nostalgie Extra Vlaams wordt hét digitale station waar je Vlaamse classics van de 60’s tot nu zal kunnen horen. Muziek van onder andere Will Tura, Samantha, Marva en Louis Neefs, de Tien Om Te Zien-hits van Bart Kaëll, Leopold 3, Dana Winner en uiteraard ook classics van Clouseau, De Kreuners en Raymond van het Groenewoud, om er maar een paar te noemen,” zegt Music Director Dominique Crommen. “Naast onze digitale nieuwkomer worden ook bij onze zender zelf de schijnwerpers op de Vlaamse classics gericht. Op vrijdag zorgen Herbert Bruynseels en Astrid Philips in De Vroegste Ochtendshow van Vlaanderen voor de beste meezingers in hun rubriek Vlaamse Vrijdag. Luisteraars mogen dan hun favorieten kiezen, onder andere via de gratis Nostalgie-app.”

Nostalgie Extra Vlaams

Freddie Mercury Weekend

We vieren Freddie Mercury ook met een exclusieve podcast: Mercury Mysteries. De muzieklegende zou op 5 september 75 geworden zijn. In de podcast nodigt Shalini Van Den Langenbergh jou uit voor een boeiende reis door Freddie’s legendarische leven en zijn muziek. De Queen-legende komt weer helemaal tot leven. Zowel Freddie de performer, de rebel, de mythe als de tragiek die jammer genoeg onlosmakelijk met zijn leven verbonden is vormen de rode draad. Mercury Mysteries wordt een unieke Nostalgie-podcast, een ode aan een unieke artiest. Het weekend van 4 en 5 september wordt bij ons dan ook Freddie Mercury Weekend.

De Nostalgie Droomfabriek

Dit najaar flitst de radiozender jou elke maand ook naar een ander decennium terug. In de 90s Top 990, de 80s Top 880 en de 70s Top 770 worden de classis door de Nostalgieluisteraars op hun nummer gezet. Naast deze toplijsten zal je in De Nostalgie Droomfabriek de herinneringen van toen ook vanop de eerste rij kunnen herbeleven. Denk alvast na over jouw antwoord op deze vraag: wie of wat uit de 70’s, 80’s of 90’s zou jij nog eens willen herbeleven? Wie weet zorgt het Nostalgie-dreamteam er dan wel voor dat jouw droom werkelijkheid wordt. Zijn dromen dan toch geen bedrog?

Nostalgie met Extra Vlaams - Logo Nostalgie Beach Festival volg ons

​​​​​​​