...

Sabien Tiels debuteert op de Parkies

Sabine Tiels met het impossante Carole King-repertoire

Sabien Tiels debuteert met haar Carole King-tribute op de Parkies. Na Sandra Kim en Zornik-leadzanger Koen Buyse is Sabien Tiels de laatste artiest die deze week haar Parkies-debuut maakt. Er is geen “trein” of “zal je morgen nog van me houden”, maar de indrukwekkende Carol Gold-track, maar wel het impossante Carole King-repertoire, dat is waar de ravissante en vocaal multigetalenteerde Limburgse mee uitpakt. Aanstaande dinsdag 10 augustus 2021 houdt Sabien haar eerste “Natural Woman, A Tribute to Carole King” concert in het Romain De Vidtspark in Sint-Niklaas.

Sabien Tiels

De popmuziek van de jaren zeventig

Ze speelt op 18 augustus in het Kaandelpark in Deinze en op 26 augustus in het Normandpark in Middelkerke. “Pas als tiener ontdekte ik de prachtige nummers van Carole King. ‘Tapestry’ was het eerste album dat ik letterlijk grijs heb gedraaid. Het is ook haar meest succesvolle, dat maar liefst 6 jaar in de Amerikaanse hitlijsten heeft gestaan en dat in de popmuziek van de jaren zeventig beschouwd wordt als één van de allerbeste elpees’”, begint Sabien Tiels het gesprek. Met “A Woman of Nature, Tribute to Carol King” neemt de populaire artieste het publiek mee op een reis door het leven en werk van een van de belangrijkste singer-songwriters in de geschiedenis van de mondiale muziek.

Ze kijk erg uit naar deze bijzondere buitenoptredens

Achter haar piano, begeleid door gitarist Marco Cirone en bassist Roman Korolik, zorgt Sabien Tiels voor speciale edities van ‘It’s Too Late’, ‘You’ve Got a Friend’ en ‘I Feel the Earth Move’, A Natural Woman’. “Dit is inderdaad ook helemaal mijn ding. Samen met het publiek is het voor mij en de muzikanten genieten van het schitterende repertoire van één van de grootste artiesten allertijden. Het zijn bijna allemaal erkende meesterwerken en ik heb er wel een persoonlijk tintje aan gegeven. Deze zomer ben ik erg blij dat ik deze tracks op het grootste en kleinste festivalpodium van Parkies mag spelen, wat me heel blij maakt. Ik kijk erg uit naar deze bijzondere buitenoptredens”, zegt Sabien Tiels enthousiast.

Deze week kan je weer op diverse locaties terecht

Ook deze week kan je weer op diverse locaties in Vlaanderen terecht voor de Parkies-concerten. Maandagavond vind je Gene Thomas in Knokke-Heist en de Soul 2 Soul-formatie van Sofie, Sandrine en Stef Caers speelt dan in Waregem. Dinsdagavond spelen Soul 2 Soul in Torhout, Gene Thomas in De Haan, Guy Swinnen in Genk en debuteert Sabien Tiels op het Parkies-podium van Sint-Niklaas. Woensdagavond speelt Gene Thomas in Deinze, Sandra Kim in Blankenberge en Soul 2 Soul in Vilvoorde. Donderdagavond sluit Koen Buyse in Middelkerke en De Geest in Beringen de 5de Parkies-week af.

De ticketprijs voor het Parkies-concert is 4,5 euro, inclusief administratiekost en 2,7 euro drankbonnen. Wegens beperkte capaciteit is vooraf inschrijven noodzakelijk. Voor meer informatie over de line-up, locaties en tickets kan je terecht op www.parkies.be

Parkies 2021