...

MAMMA MIA! is terug vertrokken

Een bijzondere bruiloft op een zonnig Grieks eiland

MAMMA MIA! is terug vertrokken: “We mogen weer en dat doet deugd!” “Mamma Mia!, daar zijn we weer. Mijn God, ik mis je zo erg.” Nooit eerder zong iedereen de populaire musical “Mamma Mia!” vrijdagavond zo luid de titelsong in de Antwerpse stadsschouwburg. Anderhalf jaar na de première kunnen meer dan 50.000 kaartkopers eindelijk de Vlaamse versie van de feelgood musical bekijken. Mama Mia! Het is een fantastische romantische komedie die het verhaal vertelt van een bijzondere bruiloft op een zonnig Grieks eiland, inclusief de populairste ABBA-liedjes. net als de toeschouwers waren ook de hoofdrolspelers Ann Van den Broeck (Donna), Tinne Oltmans (Sophie), Evi Hanssen (Tanya), Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn (Sam), Govert Deploige (Harry), Matthew Michel (Sky) en acteur-regisseur Stany Crets (Bill) zichtbaar ontroerd.

Mamma Mia

Ik zag veel mensen hun tranen vloeien

“We kunnen eindelijk weer optreden voor het publiek, wat zeer bevredigend is. Vandaag is iedereen getuige geweest van de collectieve vrijlating van vreugde en blijdschap. Het slotapplaus van één minuut was overweldigend. Ik zag veel mensen hun tranen vloeien. Dit gaat nog gebeuren, zeker nu we een goede reeks hebben achtergelaten”, zei Stany Crets na afloop. Tot 4 september is “Mamma Mia!” te zien in Antwerpen, vanaf 10 september kan je terecht in Ethias Arena in Hasselt. Voor snelle beslissers is er voor deze twee locaties nog een beperkt aantal tickets.  Kijk voor meer informatie op www.deepbridge.be/mammamia. Het optreden van ‘MAMMA MIA!’ wordt hervat op de dag dat de nieuwe versoepelingsmaatregelen ingaan. “In het begin gebruikten we een tijdslot, zo vermeden we de drukte en wachtrijen bij de ingang.

De volledige cast worden binnen een week 3 keer getest

Tussen elke “bubbel” staat een stoel in het midden, dus we spelen op 70% tot 75% van de normale capaciteit. De Lang- termijn uitverkochte shows draaien op volle toeren, wat een klap voor de rekening is, maar we zijn het aan ons publiek verschuldigd om zo snel als het kon weer te spelen”, klinkt het bij producent Deep Bridge. In “Mama Mia! “In “, is er een huwelijksfeest, dat is het enige moment dat er wordt gedanst”, zegt de heldin Tinne Oltmans dat ze zonder beperkingen kan optreden net zoals de andere acteurs. “Iedereen in de cast heeft een ‘creatiebubbel’ gevormd. De volledige cast worden binnen de week 3 keer getest. Er gelden strikte regels voor iedereen die bij de productie die betrokken is bij of op de achtergrond loopt. Dit wordt door ons strikt gevolgd”, zei Deep Bridge. Na het eerste vervolg kregen de acteurs dankbaar een minuut durend en staand applaus.

MAMMA MIA! is terug vertrokken - Mamma Mia acteurs

Voor ons was vanavond een ontzettende ontlading

“Ik ben heel blij om weer te spelen. Echt, ik mis dit heel erg. Als je naar het publiek kijkt, zul je merken dat mensen elkaar nu moeten ontmoeten en samen ervaringen moeten delen. Ik zie dat iedereen een geweldige tijd heeft en voor ons was vanavond een ontzettende ontlading. Ik kijk nu al uit naar het vervolg omdat dit geweldige prestaties zijn. De goesting en honger zijn groot, dus dit feelgood-virus kan zich overal verspreiden”, aldus Evi Hanssen, dolgelukkige Evi Hanssen, die samen met Johan Terryn in ‘MAMMA MIA!’ haar musicaldebuut maakte. Wie heeft ooit gedacht dat deze’MAMMA MIA!’ zo lang zou lopen? Oke, tussen de derde en vierde voorstelling zaten wel 16 maanden, maar wie daar over zeurt, is een kniesoor”, Lacht-acteur en regisseur Stany Crets. Aan de glimlach op zijn gezicht zie je zijn tevredenheid. Door de bekende omstandigheden moesten we lang wachten, maar nu is de timing echt Perfect om te komen meegenieten van deze voorstelling.

Vraagt ​​heel wat concentratie

Ik ben geen weerkundige, maar met veel zekerheid durf ik wel stellen dat dit de enige plek is waar de zon een hele zomer lang zal schijnen.”  Ook Ann Van den Broeck, die een zeer gesmaakte hoofdrol speelt, is bijzonder emotioneel: “Op het einde heb ik toch even een traantje weggepinkt. Mensen een fijne avond bezorgen, dat vind ik nog steeds het mooiste wat er is en daar zijn we meer dan in geslaagd.” Het debuut van nieuwkomer Matthew Michel, die Lauren Hoorelbeke die afwisselend Michiel De Meyer vervangt als Sky, “De weken waren bijzonder pittig met stevige herhalingen. “Mamma Mia! “is een musical met een hoog tempo, waarin er veel gebeurt en alles vooruitgaat. Dat vraagt ​​heel wat concentratie, maar de sfeer is hier zo fijn dat alles meteen in z’n plooi valt. Het is een voorrecht als je als acteur in zo’n schitterende productie kan meespelen. De mensen moeten echt komen kijken, want het is de moeite!”

Mamma Mia

De hitmusical ‘MAMMA MIA!’ speelt nog tot 4 september in Stadsschouwburg Antwerpen en vanaf 10 september in Ethias Theater Hasselt. Voor Antwerpen zijn slechts beperkt tickets beschikbaar. Meer info vind je op www.deepbridge.be