...

Ook na de solden zijn er nog (online) koopjes te doen

Ook na de solden zijn er nog (online) koopjes te doen

Ook na de solden zijn er nog (online) koopjes te doen

De maanden januari en juli staan bij heel veel mensen met stip aangeduid in hun agenda als “soldenperiode”. Tijdens deze periode kan je bij heel veel winkels en webshops genieten van extra kortingen die vaak kunnen oplopen tot wel 70% korting of zelfs meer. Heel veel mensen stellen dan ook hun aankopen uit tot de solden om zo een nieuw televisietoestel of een nieuwe broek met korting aan te schaffen. Maar niet getreurd, ook wanneer de solden voorbij zijn kan je dankzij het internet nog steeds goedkoper winkelen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de webshop

Heel veel webshops sturen dagelijks, wekelijks of maandelijks een nieuwsbrief uit met daarin de laatste nieuwtjes over de nieuwe collectie, over bepaalde promoties, … Als klant of bezoeker van een webshop kan je jou abonneren of inschrijven voor die nieuwsbrief. Meestal vind je deze mogelijkheid terug op de homepagina, waar je in een veld jouw geldig mailadres moet opgeven. Eenmaal je dit gedaan hebt, ontvang je automatisch de nieuwsbrief in jouw mailbox. Bij heel veel webshops krijg je als klant ook een beloning wanneer je jou inschrijft voor de nieuwsbrief. Dit is dan meestal een korting van bijvoorbeeld €5 of 5%. Op die manier kan een webshop zichzelf promoten en een groter bereik halen met de nieuwsbrief.

Shop tijdens bepaalde periodes of evenementen

Voor webshops is er altijd wel een reden om hun klanten een extra korting te geven. Vooral wanneer er een speciale gelegenheid is kan het goed zijn dat een webshop tijdelijk een korting aanbiedt. Een mooi voorbeeld zijn de solden, maar ook op andere momenten kan je vaak van een extra korting profiteren. Bijvoorbeeld op Black Friday, Dag van de Webshop, Kerstmis, Nieuwjaar, … Het kan daarom een goed idee zijn om jouw aankoop even uit te stellen en de korting af te wachten.

Gebruik een kortingscode

Een derde manier waarop je jouw favoriete artikelen goedkoper online kan kopen, is door een kortingscode te gebruiken. Een kortingscode is een code die door webshops uitgegeven wordt en waarmee je als bezoeker een korting kan krijgen op het totale bestelbedrag van jouw aankoop. De code dien je in te geven in het veld dat daarvoor voorzien is, meestal bij de afrekening van jouw bestelling. Op deze website van Knack vind je een handig overzicht van alle actuele kortingscodes.