...

Oktoberfeesten Wieze komen terug

Oktoberfeesten in unieke en gemoedelijke sfeer

Oktoberfeesten Wieze werd In 2018 en 2019 , na een onderbreking van 32 (!) jaar,  opnieuw gehouden in de Oktoberhallen in Wieze (deelgemeente Lebbeke) . Deze legendarische feesten duurden 16 dagen en brachten meer dan 200.000 feestvierders naar Wieze, en werden later nieuw leven ingeblazen door Brouwerij De Brabandere, Oktoberhallen en Radar Events om de rijke traditie te respecteren. In een unieke en gemoedelijke sfeer werden het twee onvergetelijke muzikale versies, met kippenspugen, strings, leren broeken, worstjes, zingende Jean-Marie Pfaff… en natuurlijk Wieze Feestbier, heel veel Wieze Feestbier!

Oktoberfeesten Wieze komen terug - Aankondiging Oktoberfeesten Wieze 2021

Capaciteit wordt teruggeschroefd

In 2020 gooide Corona nog roet in het Wieze Feestbier, en moesten de organisatoren op de pauzeknop drukken. Na goedkeuring van alle autoriteiten en in nauwe samenwerking met de gemeente, kan het Wieze Oktoberfeest in 2021 weer worden gehouden. Markeer vrijdag en zaterdag 15 oktober in je agenda, als je erbij wilt zijn, omdat veel tickets voor dit “vriendschapsfeest” Stube al hebben verlaten (verplaatste tickets geannuleerde editie 2020) en door de huidige situatie werd de capaciteit door de organisatie ook wat teruggeschroefd.

Fantastische edities in 2018 en 2019

Wij hebben het volste vertrouwen in de organisatie en zijn dan ook van mening dat als de  genomen maatregelen worden gerespecteerd, de Wieze Oktoberfeesten in oktober 2021 veilig kunnen worden gehouden. Helaas kon het feest vorig jaar niet doorgaan en dat was na de zeer succesvolle herlancering ervan, met fantastische edities in 2018 en 2019, toch een serieuze domper op de feestvreugde. Wieze Oktoberfeesten zette onze regio op een zeer positieve manier in de kijker.

Een gevarieerde en ijzersterke line-up

In 2019 heb ik de liefde van jong en oud aan den lijve ervaren in de unieke sfeer van “ons” Oktoberfeest, die op een mooie en authentieke manier hulde bracht aan zijn lange geschiedenis. Daarom zullen de gemeente en de organisatie hun best doen om voor de mensen twee buitengewone en veilige Oktoberfeestavonden te organiseren voor de inwoners van Wieze en de wijdere omgeving. Na het harde werk van het afgelopen jaar hebben ze het verdiend! aldus burgemeester Raf De Wolf “. Net als bij de vorige edities, pakken de Wieze Oktoberfeesten ook nu weer uit met een gevarieerde en ijzersterke line-up, waarin folklore, traditie en pure ambiance elkaar moeiteloos vinden.

Oktoberfeesten Wieze komen terug - organisatoren oktoberfeesten Wieze 2021

v.l.n.r.: Raf De Wolf (burgemeester Lebbeke) – Silvia Van Brempt (Oktoberhallen) – Ben Mouling (Radar Events) – Gilbert Van Brempt (Oktoberhallen)

foto: House Of Entertainment

Wieze-favorieten van de vorige 2 edities

Met feestbeesten Yves Segers, Johan Veugelers en de ravissante Eveline Cannoot, het meeslepende duo Andrea Schön & Mike Grondy, het sfeervolle en authentieke Oberbayernorkest Van Larum, en PartyMeister Der DJ aus den Bergen, serveert de organisatie de regelrechte Wieze-favorieten van de vorige 2 edities. Na haar heerlijke passage in 2020, die smaakte als een verrukkelijke koffiekoek, mag lokale bakkersvrouw/zangeres Mayke Vanes natuurlijk ook niet ontbreken. In 2018 maakte Wieze kennis met de reïncarnatie van de Voice of Europe: Freddy Wally. Freddy springt maar wat graag opnieuw uit zijn vliegmachien, alleen maar om de Oktoberhallen opnieuw te zien!

Het hoofdbestanddeel blijft bier en sfeer

U kunt zich ook verheugen op het zeer speciale Wieze Oktoberfeest-debuut van DJ Franzke  van het tv-programma FC Nerds (VT4, 2008) maakt een onvergetelijk debuut. Dansmariekes Die Heidis schudden de elegante benen en blazen Die Alpenhoorns aus Tirol geheid het dak van de Oktoberhallen er helemaal af! Naast de Traditionele kip aan’t spit en Bratwursten, blijft het hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten natuurlijk het bier! Brouwerij De Brabandere brouwt voor de Wieze Oktoberfeesten opnieuw hun unieke “Feestbier” met een lager alcoholpercentage van 3,5%, maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaan​​de Wieze Tripel. Het is ook het enige bier dat wordt geschonken op de Feesten. “Met een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers ten volle genieten van een echte Oktoberfeest-beleving”, zo zegt de brouwerij.

Dresscode is niet verplicht, maar wordt toegejuicht voor een totaalbelevenis!

Oktoberfeesten Wieze komen terug - Affiche oktoberfeesten Wieze 2021

Wieze Oktoberfeesten 2021 op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober 2021 in de Oktoberhallen te Wieze. Eén weekend en VOL is (nog steeds) VOL! Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be Tickets vanaf €32,50 (incl. reservatiekost)