...

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehandsauto

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehandsauto

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehandsauto

Het kopen van een nieuwe wagen is altijd een spannende gebeurtenis. Het enige wat je wil, is rijden in een goede en comfortabele auto. Als je een tweedehandswagen koopt, wil je uiteraard geen kat in een zak kopen. Vandaar dat we je in deze blog een aantal tips meegeven waar je op moet letten bij het aankopen van een tweedehandsauto.

Wat is je eerste indruk?

Als je een tweedehandsauto te koop ziet staan is het belangrijk om een aantal basiselementen van de wagen te vergelijken. Kijk naar de prijzen van andere auto’s van hetzelfde bouwjaar met ongeveer evenveel kilometers op de teller.

Dit geeft je al een goede eerste indruk of de prijs die je hebt gezien voor de wagen die je op het oog hebt, correct is of niet.

Wil je de auto liever niet kopen bij een particulier? Overweeg dan een officiële dealer zoals bijvoorbeeld tweedehands auto Hasselt.

Controleer de buitenkant op schade

Neem rustig je tijd om de buitenkant van de auto te bekijken op eventuele blutsen of krassen. Dit zie je vaak niet op het eerste zicht, maar je zal er versteld van staan hoeveel krassen of deukjes een auto heeft wanneer je er in detail naar kijkt.

Vervolgens neem je best ook een kijkje naar de wielen. Bekijk of de banden voldoende profiel hebben en dat alle vier de banden dezelfde zijn. Zo niet? Vraag dan even naar de reden.

Is alles in orde onder de motorkap?

Om zeker te zijn dat je geen kat in een zak koopt, moet je kijken onder de motorkap. De staat van de verschillende onderdelen onder de motorkap zeggen heel veel over de staat van je auto in zijn geheel.

Je moet voornamelijk kijken naar lekken. We raden je dan ook aan om als eerste te kijken naar het koelvloeistofreservoir. Drijft hier olie in? Dan zit er een lek in het motorblok.

Daarnaast dien je te kijken naar het motorblok zelf. Als dit heel vettig is of druppels bevat langs de buitenkant, weet je ook dat er iets niet in orde is. Wat vaak gebeurt, is dat mensen het motorblok proper maken net voordat je langskomt om de auto te bekijken. Bekijk dus zeker het motorblok voor en na je proefrit. Dit geeft je het beste beeld over de staat van het motorblok.

Laat je niet kennen

Als je een tweedehandsauto wilt kopen bij een particulier kan je wel eens in aanraking komen met een overweldigend persoon. Ons advies is dat je je niet hoeft te laten kennen, je bent deze mensen niets verschuldigd.

Wil je overweldigende verkopers liever niet tegen het lijf lopen? Dan raden we je een officiële dealer aan zoals Audi of Seat Hasselt.