...

Wandelzesdaagse doorheen Pajottenland en Vlaamse Ardennen

Wandelzesdaagse, 153km van Brussel naar Gent

Wandelzesdaagse doorheen Pajottenland en Vlaamse Ardennen een wandelgids die gisteren (5 juli 2021) werd voorgesteld bovenop de wereldberoemde Bosberg (Ronde Van Vlaanderen). Trek je wandelschoenen aan en laat je meenemen mee door het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen op een zesdaagse trektocht. De reis van 153 km van Brussel naar Gent werd ontwikkeld door de regionale organisatie Pajottenland+ en Toerisme Vlaamse Ardennen. Je kunt het elke dag van het jaar in je eigen tempo beleven en ontdekken.

Wandelzesdaagse doorheen Pajottenland en Vlaamse Ardennen - IMG 5852

Echte wandelgebieden verken je best te voet

Er is een webpagina en de brochure naar de zesdaagse wandeltocht, kan je vinden bij de toeristische infokantoren. Echte wandelgebieden, zoals de Vlaamse Ardennen en Pajottenland, verken je het beste te voet. Van het bekendste Manneken Pis in Brussel tot het oudste Manneken Pis in Geraardsbergen. Onderweg kom je glooiende heuvellandschappen tegen en dankzij de heerlijke lokale producten proef je echt van beide streken.

Slapen in tent of B&B?

De wandeling start aan het metrostation Erasmus in Anderlecht en slingert drie dagen door het glooiende landschap van het Pajottenland. Op de vierde dag in Geraardsbergen word je meteen aangetrokken door de lokale mattentaart. Via Brakel, Maarkedal en Zwalm bereik je uiteindelijk de Scheldevallei en op de laatste dag een extra dag naar Gent, de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Allemaal wandelingen of toch liever een tochtje? Een tent gebruiken of slapen in een B&B? dit is jouw keuze! In de brochure en www.wandelzesdaagse.be vind je enkele interessante adressen.

1.470 wandelknooppunten, Kilometers wandelplezier

Robrecht Geeroms, coördinator van Pajottenland+: “De wandelzesdaagse is een geweldige manier om het gebied te leren kennen. Door wandelroutes te koppelen aan interessante attracties, zijn we meer dan ooit bezig met beleving en ontdekking.” bij één van de B&B’s kom je zeker terug naar het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen. “Leentje Grillaert, adjunct-directeur van Toerisme Oost-Vlaanderen, erkende ook de voordelen van de zesdaagse wandeling: “De Vlaamse Ardennen en Pajottenland zijn vandaag de favoriete bestemmingen voor wandelaars, met in totaal 1.470 wandelknooppunten, Kilometers wandelplezier. Voor meerdaagse tochten is de zesdaagse wandeltocht Vlaamse Ardennen en Pajottenland een goede keuze. ”

Wandelzesdaagse doorheen Pajottenland en Vlaamse Ardennen - IMG 5848

Samenwerking en ontwikkeling van grensoverschrijdende activiteiten

Het Pajottenland en Vlaamse Ardennen zijn twee aangrenzende gebieden die in het landschap in elkaar overlopen en veel gemeenschappelijke kenmerken hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de twee regio’s samenwerken om een ​​nieuwe impuls te vinden die elkaars plattelandseconomieën kan versterken. Samenwerking en ontwikkeling van grensoverschrijdende activiteiten maken daar deel van uit, en dat kan met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Pajottenland+ Vlaamse Ardennen Oost Vlaanderen Europa