...

De Wieze Oktoberfeesten gaan crescendo

-Wieze 18/19 oktober 2019- De Wieze oktoberfeesten gaan crescendo, dat is het minste wat je kan zeggen. Na een afwezigheid van 32 jaar mocht deze 2e editie terugkijken op een groeiend aantal toeschouwers. Spraken we vorige editie nog van duizend personen dan spreken we nu over 3600 toeschouwers verspreid over de twee dagen. Op vrijdagavond waren het “der Jean-Marie” en zijn schoonzoon Sam Gooris die fungeerden als sfeermakers van dienst. Ook dit jaar was er een duet met Jean-Marie maar niet met Dennie Christian wel met Johan Veugelers. Zij brachten voor de gelegenheid het Wieze feestlied:”Rucki Zucki” meegebruld door de vele aanwezigen.

De Wieze Oktoberfeesten gaan crescendo - IMG 3357

Traditie

De oktoberfeesten van Wieze zijn de enige echte oktoberfeesten die naam waardig. Zeker in België gezien zijn rijke traditie en de volkstoeloop die ze teweegbrachten in het verleden. De tradities zullen dus gerespecteerd worden, gezien het de essentie is van de feesten. Net als vorig jaar, pakten de Wieze oktoberfeesten ook nu weer uit met een gevarieerde en ijzersterke line-up. Waarin folklore, traditie en pure ambiance elkaar moeiteloos vinden. Enkele toppers van de vorige editie waren, op algemene aanvraag van het publiek, opnieuw van de partij.

De Wieze Oktoberfeesten gaan crescendo - IMG 3364

Artiesten

Zo verzorgden Die Verdammte Spielerei, Johan Veugelers, Eveline Cannoot en Oberbayernorkest Van Larum zowel op vrijdag als zaterdag mee het feestje. AlpenFever zetten vrijdagavond de boel mee in vuur en vlam, en mocht Dennie Christian op zaterdagavond opnieuw de Oktoberhallen doen ontploffen.
De legendarische Aalsterse Gilles zorgden zowel op vrijdag als zaterdag voor de nodige sfeer en folklore. Met op vrijdagavond ook nog feestbeest Yves Segers.
De Wieze Oktoberfeesten gaan crescendo - IMG 3439
(Dennie Christian)
Gezelligheid
Gerenommeerd ambiancemaker Danny Fabry was met zijn danseressen op zaterdag van de partij, en gaf er een stevige lap op. Andere Wieze oktoberfeesten-debutanten waren de zingende bakkersvrouw Mayke Vanes en de temperamentvolle sopraan Katrien Gallez op vrijdag. Het duo Andrea Schön & Mike Grondy openden op zaterdag alsook Die DJ’s aus den Bergen, die zowel op vrijdag als zaterdag de nodige stevige feestplaatjes kwam draaien. Laat dat nu net het succes zijn van Wieze. Sfeer en gezelligheid voor alle leeftijden. En dat werd bewezen door de vele spontane polonaises die ontstonden in de oktoberhallen.
De Wieze Oktoberfeesten gaan crescendo - IMG 3388
Minpuntjes
Wij vroegen ook naar de mening van de aanwezigen, en daar kwamen twee kleine minpuntjes naar boven. Een eerste was waarom de optredens van vrijdag verschilden met die van zaterdag? Waarom men de twee dagen niet dezelfde optredens kon programmeren? Misschien iets om over na te denken. Ook presentator Stefaan viel niet bij iedereen in goede aarde. Zoals een spreekwoord zegt: “Als de drank is in de man zit de wijsheid in de kan”. Want hoe meer bier er binnenliep bij deze man hoe gortiger zijn uitspraken klonken, boeren inbegrepen.
De Wieze Oktoberfeesten gaan crescendo - IMG 3429
2020
Maar dit buiten beschouwing gelaten was het alweer een schot in de roos. Langzaam maar zeker zijn de Wieze oktoberfeesten zich terug een weg naar de top aan het banen. Voor mensen die er graag volgend jaar willen bij zijn, die kunnen nu al hun tickets boeken. Dat kan je doen op volgende webstek: www.wiezeoktoberfeesten.be. Zeker doen, want zoals steeds hadden de thuisblijvers weer eens ongelijk. Dus afspraak volgend jaar op 16 en 17 oktober voor de derde editie van de Wieze oktoberfeesten, de feesten van de vriendschap.
Voor meer foto’s klik hier