...

Bob Savenberg: ‘Tranende loop’

Bob Savenberg heeft theaterconcerten in het vooruitzicht

Bob Savenberg: “Tranende Loop” is een persiflage op de Clouseau-hit  “Brandweer”. In Oktober, maakte de voormalige Clouseau-drummer Bob Savenberg, na een muzikale stilte van 23 jaar, zijn muzikale comeback, met de verrassende single “Liefde van mijn leven“. Samen met de release kondigde Bob zijn Theatertournee “Van Brandweer “tot” Swentibold” aan, waarin hij met Bram Van den Berghe en Manu Huylebroeck de verhalen vertelt achter de vele songs die hij in zijn rijk gevulde carrière uitbracht. Eind november wordt Bob zestig, een leeftijd waarop Vlaanderen hem nog steeds een warm hart toedraagt. Na het succes van ‘Looove’ en met heel wat theaterconcerten in het vooruitzicht, snijdt Bob de Zomer aan met ‘Tranende loop’, een song die hij tekstueel zelf componeerde en waarvoor hij opnieuw samenwerkte met drummer en percussionist en percussionist Denny Fongheiser. “Tranende loop” verscheen digitaal op het H.K.M-label van Hans Kusters.

Bob Savenberg

Denny Fongheiser zorgt voor de drums en percussie

In ‘Liefde van mijn leven’ en het gesmaakte ‘Looove’ lanceert de teruggekeerde Bob Savenberg nu zijn derde solosingle ‘Tranende loop’. De song, waarvoor hij zelf de tekst schreef, is niet autobiografisch, maar wel geïnspireerd op het verhaal en de ervaring van iemand uit zijn vriendenkring. “‘Tranende loop’  een persiflage op ‘Brandweer’, een hit die  we met Clouseau scoorden in 1989. Mijn song heeft er niet rechtstreeks iets mee te maken, maar het steekt wel in de tekst (lacht mysterieus). Een vriendin van mij was al jaren getrouwd met haar man. Samen hadden ze een kindje, tot op een gegeven moment die man vertrekt en haar in de steek laat voor een andere deerne. Ja, die vrouw zat helemaal in zak en as en bleef vooral ook achter met een groot schuldgevoel. Ik had zoiets van “laat het los” en doe gewoon voort, want er is nog veel in ’t verschiet. Je moet niet altijd direct alle schuld op u nemen. Je bent dan ook met twee, dus stop daarmee. Je mag een keer wenen, maar dan moet je verder met het leven. Ik heb de tekst geschreven en de muziek is van mijn jonge wolven Manu Huylebroeck en Bram Van den Berghe, en Denny Fongheiser die weer voor de drums en percussie zorgt. ”

Een geweldige warme, familiale chemie

Net als zijn vorige twee singles past “Tranende loop” perfect in Bob zijn nieuwe theater tour “Van” Brandweer “tot” Swentibold “, die in Januari 2022 van start gaat. “Tenzij de mensen hem zouden aanvragen in hun verzoeklijst, maar anders spelen we mijn nieuwe midtempo Nederpopsong sowieso. Ondertussen wordt er met mijn jonge wolven elke maand minstens één dag gerepeteerd. Dat is altijd heel erg lachen, maar ook goed doorwerken. Het fijne is, dat ondanks dat wij geen rechtstreekse afstammelingen zijn van elkaar, er een geweldige warme, familiale chemie hangt. Wij amuseren ons nu al en dat alles kameraadschappelijk is gaat het publiek ook effectief Voelen in de Zaal. Naast de anekdotes gaan er vooral ook heel wat verrassende verhalen vasthangen aan de nummers die door het publiek werden gekozen. Op sommige momenten is het ‘dol-komisch’. Ik neem mezelf niet au serieux. We mogen ook eens lachen en met die twee sjarels op het podium lukt dat perfect. ”

De echte schoonheid en het verhaal

Hij doet het niet bewust, maar toch is Bob Savenberg zijn nieuwe single “Tranende loop” opnieuw een echte oorwurm. “In het begin hebben we wel getwijfeld of het nu wel het moment is om deze midtempo Nederpopsong uit te brengen. Anderzijds, als je hem een ​​paar keer hoort, blijft hij wel geweldig hangen. In die zin is het opnieuw een sterke song, radiovriendelijk, met een tekst die je snel meezingt. Ik besef dat ‘Looove’ iets makkelijker bekt dan mijn nieuwe single, maar als je een paar keer luistert naar ‘Tranende loop’ ontdek je wel de echte schoonheid en het verhaal. ” Het feit dat de theaters vragende partij zijn om onze tour te plaatsen, zelfs met een jaar vertraging, is toch een teken dat ze er brood in zien. Er zijn al een zalen waar de ticketverkoop begonnen is en er meteen belangstelling is van het publiek. Ik heb me mijn terugkeer op het podium nog geen seconde beklaagd. Ik ben ontzettend dankbaar voor de manier hoe de muziek en de concertplannen zo goed worden onthaald bij de media en het publiek. Dat geeft inderdaad extra energie en vooral ook heel veel goesting bij deze bijna zestigjarige om opnieuw te gaan spelen. ”

Tranende loop’ van Bob Savenberg is digitaal beschikbaar op het H.K.M-label van Hans Kusters. Meer info over Bob zijn theatertournee ‘Van ‘Brandweer’ tot ‘Swentibold’ vind je op www.maandacht.be