...

Radio çava?! komt naar Dilbeek!

Programma ook te volgen via de livestream

Radio çava?! zendt op 30 juni van 14 tot 16 uur live vanaf de parking van het  Cultuurcentrum Westrand in Dilbeek. Jongeren kunnen langskomen om een ​​plaatje aan te vragen of een babbeltje te slaan. Ze kunnen het programma ook volgen via de livestream op www.radiocava.be.

Mobiele radio door jongeren

Nu de vaccinatiecampagne op volle toeren draait, hebben met we met z’n allen weer hoop op een normaal leven. Maar tot iedereen gevaccineerd is, moeten we voorzichtig blijven. Dat is ook de boodschap naar jongeren tussen 12 en 25 jaar die als allerlaatste aan de beurt komen in onze vaccinatiesstrategie. Om die laatste loodjes voor jongeren te verlichten en om te luisteren naar hun bezorgdheden komt Radio çava ?! naar hen toe. Een eerste halte is Dilbeek. Maar Radio çava ?! kan vanaf nu geboekt worden door elk van de 35 gemeenten in Halle-Vilvoorde. Mobiele radio door jongeren, die luistert naar jongeren!

Wat is er blijven hangen?

De initiatiefnemers willen jongeren bedanken voor hun inspanningen en vooral luisteren naar hun ervaringen tijdens de Coronapandemie. Wat of wie heeft hen door deze moeilijke periode getrokken? Wat is er blijven hangen? Welk liedje gaf hen een instant goed gevoel? Waar zochten ze hulp als het moeilijk ging? “ We organiseren dit initiatief omdat we vinden dat jongeren ongelooflijk solidair zijn geweest tijdens deze coronacrisis. En daar zijn we hen erg dankbaar voor ”, aldus Lien Sergooris, Preventieadviseur voor het thema geestelijke gezondheid bij Logo Zenneland.

Radio Cava?!

vragen van jongeren beantwoorden

Lore Basyn, Preventiemedewerker bij JAC Halle – Vilvoorde vervolgt: “We willen ook luisteren naar jongeren. Waar blijven ze mee zitten, welke zorgen hebben ze, wat hebben ze gemist, met welke vragen zitten ze? Samen met hulporganisaties in de regio Halle-Vilvoorde staan we klaar om op de radio, maar ook ter plaatse een luisterend oor te bieden. Professionele zorgverleners van JAC, Centra Geestelijke Gezondheid en een eerstelijnspsycholoog staan ​​stand-by om de vragen van jongeren te beantwoorden. Jongeren die langskomen krijgen bovendien een goodiebag met leuke spulletjes en info.”

Sociaal contact een basisbehoefte voor jongeren

Alle studies bewijzen dat jongeren mentaal het hardst getroffen zijn door corona. Van alle leeftijdsgroepen stond hun mentaal welzijn het meest onder druk tijdens de recente coronamaatregelen. Het gemis aan sociaal contact – een basisbehoefte voor jongeren – woog erg zwaar. Eowyn Huybrecht, Preventieadviseur voor jeugd en gezin bij Logo Zenneland vertelt: ‘Toch krijgen jongeren niet altijd begrip voor hun noden. Het is blijkbaar niet zo evident om het mentaal welzijn van jongeren prioriteit te geven.

De eerste uitzending op 30 juni

Jongeren hebben geleden onder de sociale beperkingen en betaalden een hoge prijs. Voor we een hopelijk normale vakantie ingaan, willen we de inspanningen van onze jongeren waarderen en hun mogelijke zorgen voor de toekomst erkennen ”. Wens jij de jeugd in jouw gemeente ook een hart onder de riem te steken? Wens je Radio çava ?! te ontvangen in jouw gemeente? Stuur een mail naar lien@logozenneland.be voor de voorwaarden en luister vooral naar de eerste uitzending op 30 juni, van 14 to 16 uur.

Inspanningen van onze jongeren waarderen

Alle studies bewijzen dat jongeren mentaal het hardst getroffen zijn door corona. Van alle leeftijdsgroepen stond hun mentaal welzijn het meest onder print tijdens de recente coronamaatregelen. Het gemis aan sociaal contact – een basisbehoefte voor jongeren – woog erg zwaar. Eowyn Huybrecht, Preventieadviseur voor jeugd en gezin bij Logo Zenneland vertelt: ‘Toch krijgen jongeren niet altijd begrip voor hun noden. Het is blijkbaar niet zo evident om het mentaal welzijn van jongeren prioriteit te geven. Jongeren hebben geleden onder de sociale beperkingen en betaalden een hoge prijs. Voor we een hopelijk normale vakantie ingaan, willen we de inspanningen van onze jongeren waarderen en hun mogelijke zorgen voor de toekomst erkennen ”.

  • Op woensdag 30 juni staat Radio çava?! op de parking van Westrand Dilbeek van 14 tot 16u. Geïnteresseerde jongeren zijn er welkom, om een plaatje aan te vragen of om een babbeltje te slaan – met elkaar of een hulpverlener!
  • Er wordt gedurende 2 uur live radio gebracht voor en door jongeren. Tegelijkertijd is er een livestream. Je vindt de link via radiocava.be naar Mixcloud.
  • Liedjes kunnen ter plaatse worden aangevraagd, maar ook via de chat op radiocava.be.
  • Op de webpagina (http://www.radiocava.be) kan je terecht voor extra info rond hulpverlening, de spotifylijst met verzoeknummers, de podcasts met interviews en getuigenissen en een kalender met de toekomstige data van uitzendingen in andere gemeenten.
  • Instagrampagina op @radio_cava.
  • Initiatiefnemers van dit project zijn:
  • Dit project is een samenwerking met jeugddienst Dilbeek, CGG Passant, SGG Ahasverus, 1 gezin 1 plan, CLB en WAT WAT!

Voor meer info en boekingen, contacteer:

Lien Sergooris

lien@logozenneland.be

02/582 75 91

www.logozenneland.be

www.radiocava.be