...

Dilbeek gaat strijd aan met sluipverkeer

Sluipverkeer in de buurt rond de Kasterlindestraat

Dilbeek gaat de strijd aan met sluipverkeer in de buurt rond de Kasterlindestraat en Kattebroekstraat. Doorgaand verkeer zal vanaf september 2021 niet langer toegestaan zijn in (een gedeelte van) de Kattebroekstraat en de Berchemstraat tijdens de spitsuren.  Autobestuurders die toch doorrijden, zullen beboet worden.

Minder verkeer, beter wonen

De bewoners van de woonstraten rond de Kasterlindestraat vragen al langer naar een oplossing voor het toenemend sluipverkeer. Op een normale werkdag krijgen deze woonstraten 1000den auto’s per dag te slikken. “Deze Straten zijn er niet op voorzien om zoveel doorgaand verkeer tedragen”, verduidelijkt Stijn Quaghebeur, schepen van openbare ruimte. “Bovendien gaan we er prat op dat Dilbeek een aangename gemeente moet blijven om te wonen daarom pakken we de problemen met beide handen aan.”

Dilbeek Stijn Quaghebeur

Lokaal verkeer blijft welkom

De bewoners van de Kattebroekstraat en de Berchemstraat die op de trajectcontrole wonen, kunnen nog steeds op elk moment van de dag hun straat in en uitrijden. De bewoners van enkele omliggende straten kunnen een vergunning aanvragen om deze straten ook door te rijden tijdens de piekuren. “Zo geven wij voorrang aan lokaal verkeer en weren wij doorgaand verkeer. Het mag niet de bedoeling zijn dat de bewoners zelf hinder ondervinden om bijvoorbeeld        ’s morgens de kinderen naar school te brengen ”, aldus Stijn Quaghebeur. Een infosessie met tekst en uitleg voor de bewoner van de betrokken straten zal dra volgen.

update: Er wordt een digitale infovergadering georganiseerd op donderdag 24 juni 2021 om 19:30 uur. Na registratie, ontvang je een mail met de link voor de vergadering.

Centrum Dilbeek, klaar voor morgen

Door het doorgaand verkeer te weren in de Kattebroekstraat en de Berchemstraat, ontmoedigt Dilbeek de automobilist om het centrum van Dilbeek door te rijden op weg van en naar Brussel. “Het is onze ambitie om het juiste verkeer op de juiste plaats te zien in Dilbeek. Zo maken in Dilbeek opnieuw klaar voor morgen ”, besluit Willy Segers, burgemeester van Dilbeek.

Foto: N-VA Dilbeek

Samengevat:

Doorgaand verkeer wordt vanaf september 2021 verboden in de Berchemstraat en de Kattebroekstraat tijdens de piekuren op werkdagen:

    • van 6u30 tot 9u30
    • van 15u30 tot 19u

Een camera registreert tijdens deze uren alle doorrijdende wagens

  • in de Kattebroekstraat tussen de V. van Malderlaan en de Oude Eikelenberg en
  • in de Berchemstraat tussen H. Moeremanslaan en het rondpunt

Wie toch doorrijdt, zal vanaf oktober 2021 beboet worden.

Dilbeek kaartje ANPR Camera's