...

Kom helemaal in de kerstsfeer door kerstkaarten te sturen

Kom helemaal in de kerstsfeer door kerstkaarten te sturen

Kom helemaal in de kerstsfeer door kerstkaarten te sturen

Je weet dat het bijna Kerstmis is als de winkel de eerste kerstkaarten in de rekken beginnen te leggen. De kerstbomen worden opgezet en de sfeer in de straten wordt net dat tikkeltje gezelliger. Kerstmis is helemaal compleet wanneer je terug kerstkaarten kan sturen naar je familie en vrienden.

Maak een persoonlijke kerstkaart

In de winkels heb je een overvloed aan kerstkaarten, maar je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om zelf je kerstkaarten te maken. Wanneer je veel tijd hebt en je bent creatief, kan je ze zelf volledig maken. Je kan ook gewoon een kerstkaart zelf samenstellen en deze bestellen en laten drukken.

Dit neemt veel minder tijd in beslag en het kostenplaatje is waarschijnlijk minder duur dan alle kaarten zelf af te drukken.

Een kaart sturen neemt op zich niet veel tijd in beslag, zeker wanneer je ze laat drukken met een kerstboodschap erop. Dan moet je enkel nog maar de enveloppe schrijven en de kaarten naar de post brengen.

Voordelen van een kaart sturen

Je zou het misschien niet denken maar een kerstkaart sturen heeft ook wat voordelen.

Wanneer je een kerstkaart bijvoorbeeld met de hand schrijft, train je je geheugen. Door te schrijven onthoud je beter informatie.  Daarnaast is het ook veel beter om je fijne motoriek te onderhouden. Wanneer je wat ouder wordt, gaat ook je fijne motoriek achteruit. Schrijven helpt deze te onderhouden.

Vandaag de dag wordt er ook steeds meer een digitale kerstwens verstuurd via het internet. Dit is sneller en volledig gratis, maar papieren kerstkaarten krijgen toch nog steeds de voorkeur. Het geeft de ontvanger toch het gevoel dat de zender er tijd heeft ingestoken om hem of haar het kaartje te bezorgen.  Als je zelf digitaal een kerstkaart zou versturen, is de kans groot dat je ook enkel digitaal een antwoord krijgt. Dit is toch net iets minder hartverwarmend dan een kerstkaartje in je brievenbus terug vinden en opstellen rond je kerstboom.

Papieren kerstkaarten worden ook vaak bijgehouden door mensen. Het kan een mooie herinnering zijn wanneer de persoon die de kaart heeft verstuurd er niet meer is. Ook kerstkaarten waar foto’s van familieleden opstaan, worden meestal bijgehouden. Grootouders verzamelen maar al te graag foto’s van hun kinderen en kleinkinderen.

Het kost niet veel tijd en moeite om een papieren kerstkaart te versturen, maar het zorgt er wel voor dat je bepaalde mensen hun dag net dat tikkeltje beter hebt gemaakt!