...

Musical ‘Het Geheim van Te Veel Torens’

Musical “Het Geheim van Te Veel Torens”

The Musical Academy  en Deep Bridge spelen vanaf 25 augustus ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ in de Antwerpse Waagnatie

De 30-koppige jongerencast wordt versterkt met Steve De Schepper, Aaron De Veene en Idalie Samad 

Musical “Het Geheim van Te Veel Torens” wordt de eerste familievoorstelling van The Musical Academy en Deep Bridge en speelt vanaf woensdag 25 augustus 2021 in de Antwerpse Waagnatie. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Tijsmans, die het script schreef en verantwoordelijk is voor de regie. De afgelopen 2 jaar hebben ruim 600 jongeren vlot de weg gevonden naar een van de Muziek- en Dansopleidingen van het Conservatorium. Het unieke aan deze voorstelling is dat 30 jongeren afwisselend spelen in 2 groepen. Wie niet op het podium staat, zorgt voor een unieke sfeer voor en na de show.

Een mix van humor, avontuur en mysterie

“Het Geheim van Te Veel Torens” ​​is een spannende, hilarische musical die het verhaal vertelt van een gekke familie. Ad van Dijk maakt nieuwe muziek. Thalisa Mintiens verzorgt de choreografie en Joris van Veldhoven ontwerpt de decors. Anne Van Steenwinkel en Ilse La Monica werken samen als music director en vocal coach. De cast van de Muziekacademie wordt gecompleteerd door 3 professionele acteurs (Steve de Schepper, Aaron De Veene en Idalie Samad) en 2 jonge talenten (Bjarne Verschueren en Gregory Langen) van het Conservatorium van Brussel en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. De voorstellingen beginnen op woensdag 25 augustus 2021 en beloven een mix van humor, avontuur en mysterie. Tickets en meer informatie vind je op www.deepbridge.be

Musical Het Geheim van De Veel Torens

Het verhaal

Het verhaal van “Het Geheim van Te Veel Torens” begint met een oude butler die rondwaart in de tweeling Willem en Nelle Ter Toren. Hij wijst hen de weg naar een lang vergeten schat. Ze moeten haar vinden voordat de dertiende en laatste toren instort, anders is de familie voor altijd vervloekt. Na “Ridders van de Ronde Keukentafel” (2017) maakte Deep Bridge voor de tweede keer van het boek van Mark Tijsmans een familiemusical. Naast enthousiaste recensies, vormden vier jaar geleden de unieke ervaring en vriendschap van jongeren direct de basis voor de oprichting van het conservatorium. “Eind augustus gaan we een stapje verder, want “Het Geheim van Te Veel Torens” is de eerste jeugdvoorstelling waarmee we op pad gaan naar een breed publiek. Het is de perfecte beginnersmusical die je wilt beleven met ouders, grootouders, broers, zussen, jongens en meisjes. Dit is een groot spektakel voor een klein publiek. Of je het boek nu hebt gelezen of niet, de show blijft net zo leuk’, zegt schrijver en regisseur Mark Tijsmans.

Begeleid door 3 ervaren musicalacteurs

“Het Geheim van Te Veel Torens” draait om een ​​30-koppige jeugdcast, met in de hoofdrollen Rosa Kolacny en Louis Maes. De cast speelt afwisselend en wordt op het podium begeleid door 3 ervaren musicalkacteurs: Steve De Schepper (“Kuifje De Zonnetempel The Musical”, “Sneeuwwitje”) speelt de rol van Fidelius. Aaron De Veene (Jesse uit ‘Thuis’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Robin Hood & Ik’) kruipt in de huid van Catastrophe Trop de Tour, en na Bahar’s rol in ‘Familie’ wordt Idalie Samad de barones van Silence Trop De Tour in deze musical. De cast wordt verder versterkt door 2 jonge talenten Bjarne Verschueren en Gregory Langen, studenten van het Conservatorium van Brussel en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Cast Het Geheim van De Veel Torens

Regisseur Mark Tijsmans

In de voorstellingen van ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ krijgen opnieuw jonge mensen speelkansen, iets waar ze na de voorbije periode nood aan hebben en ontzettend hard naar uitkijken. Niet alleen op artistiek vlak, maar ook langs de creatieve kant wordt er geïnvesteerd en krijgen jongeren kansen. Het zijn Doorwinterde professionals die hen steunen en de nieuwe talenten coachen met hun kennis en ervaring. Zo staat Nolle De Kock regisseur Mark Tijsmans bij als regie-assistent, nadat hij zelf nog meespeelde in de ‘De Ridders van de Ronde Keukentafel’. Nele Gillisjans verzorgt de kledij, gecoacht door Joris van Veldhoven. De 5-koppige live band o.l.v. Anne Van Steenwinkel bestaat uit jonge, veelbelovende muzikanten, Ilse La Monaca is vocal coach.

Musical 'Het Geheim van Te Veel Torens’ - Mark Tijsmans

Een voorstelling voor het ganse gezin

De voorstelling Speelt in de unieke setting van de Antwerpse Waagnatie, op de hoek tegenover het droogdokkenpark. “Het wordt een bijzondere plek, net als de beleving die we koppelen aan de voorstellingen. We zijn met twee groepen en wie niet op het podium staat, zorgt die dag mee voor de extra buitenbeleving voor en na de voorstelling. Die beleving start al voor de vertoning: we warmen het publiek op met leuke liedjes, leren de danspasjes of verklappen stiekem het geheime wachtwoord uit de voorstelling, zodat de magische poorten naar de theaterzaal open gaan voor de toeschouwers. “Het Geheim van Te Veel Torens” is deze zomer een voorstelling voor het ganse gezin klinkt het bij Deep Bridge.

Foto’s: Deep Bridge

‘Het Geheim van Te Veel Torens’ gaat op woensdag 25 augustus 2021 in première in de Antwerpse Waagnatie. Inclusief reservatiekosten heb je al een individueel ticket vanaf 23 euro en voor 89 euro een familieticket voor 4 personen. Voor meer info en reservaties, www.deepbridge.be Tot en met 30 juni boek je je tickets met vroegboekkortingen. In september zijn er ook voorstellingen voor scholen. 

Musical Het Geheim van Te Veel Torens