...

Giel Beelen nodigde Daniël Busser uit

“Giel”, de vroegste en populairste ochtendshow

Giel Beelen, Nederlandse radio-dj nodigde Daniël Busser uit in zijn populaire ochtendshow. Binnenkort deelt hij het podium met Bart Peeters en Tourist LeMC, en als het doorgaat staat Busser op Tomorrowland. Vanochtend was de 22-jarige Daniël Busser te gast op Radio 2 in Nederland. Op de langste dag nodigde hét radio-icoon Giel Beelen de Hasselaar uit voor een uitgebreid interview in “Giel”, de vroegste en populairste ochtendshow van Nederland. Aanleiding was de succesvolle release van Daniël zijn nieuwe single “Zomer”, die vorige week door de Top 40 nog getipt werd als “de onder de radar hit”. “Het was niet alleen vroeg opstaan ​​(lacht), maar vooral ook een unieke ervaring.

Giel Beelen nodigde Daniël Busser uit - Giel Beelen en Daniel Busser

Een toffe babbel en 2 akoestische nummers

Als naam ken ik Giel, ik weet dat hij in het verleden nog heeft gepresenteerd op 3FM en herinner me nog zijn betrokkenheid bij Het Glazen Huis, het Nederlandse origineel van onze Music For Life. Giel is een super sympathieke rechtdoorzee kerel, die zelfs om vier uur’s morgens massa’s energie heeft die hij deelt met zijn luisteraars en zijn gasten in de studio. Ik vond het fijn dat hij mij, samen met mijn guitarist en songwriter Wessel van Deursen, uitnodigde voor een toffe babbel en 2 akoestische nummers. Bij ‘Adrenaline’ ontploften de streams, net als bij mijn nieuwe single, die door de luisteraars laaiend enthousiast onthaald werd en het erg goed doet in Nederland.

‘Zomer’ is zo’n lekker popliedje

De mensen zijn mijn optredens in o.a. Paradiso duidelijk nog niet vergeten en dat doet deugd ”, Zegt Daniël Busser. “Op zich zijn we bij Radio 2 niet zo van de Hiphop, maar ‘Zomer’ is zo’n lekker popliedje. Volgens mij is het een dikke hit hoor ”, zei Giel in zijn radioshow oprecht tegen Daniël. Na o.a. ‘Vrienden’, ‘Tu Veux Quoi’, ‘Drijfzand’ en het duet ‘Adrenaline’ met Snelle, scoort Daniël Busser, die al sinds z’n 15de muziek maakt, nu opnieuw met ‘Zomer’, dat hij schreef met Donda Nisha (Snelle, Olivia), Wessel van Deursen en Tristan Rozendaal (GewoonBeats).

Daniël Busser werkt mee aan ‘OverKop in concert’

Vorige week stond hij met het gezongen, prachtige gitaarrifje op 36 in de Vlaamse Top 50 Ultratop. In het verlengde van zijn succesvolle en nog steeds groeiende Busserfam Community, waar jongeren met Daniël praten over hun problemen of dingen die hen bezighouden, werkt de artiest op donderdag 1 juli 2021 mee aan het ‘OverKop in concert’. Dat vindt plaats in het Genkse OverKop-huis. “Ik vind het belangrijk dat ik op deze manier ook een signaal kan geven aan het OverKop-project dat jongeren ondersteunt in hun problemen en waar nodig een luisterend oor biedt”, Zegt Daniël Busser, die in Genk het Podium deelt met o.a. Blu Samu i tourist LeMC.

Meer info over Daniël Busser vind je op www.danielbusser.com. Zijn nieuwste single ‘Zomer’ verscheen op het House of Entertainment-label en is digitaal beschikbaar.