...

Pajottenland+ en Toerisme Vlaamse Ardennen wandel- en fietshappening

Pajottenland+ en Toerisme Vlaamse Ardennen werken samen

Pajottenland+ en Toerisme Vlaamse Ardennen organiseren op zondag 4 juli  een wandel- en fietshappening in Hemelveerdegem (Lierde). Tijdens een wandel- en fietshappening op het Sint-Jansplein in Hemelveerdegem op zondag 4 juli geven streekorganisaties Pajottenland + en Toerisme Vlaamse Ardennen het startchot voor een zomer lang wandelen brochure ‘8 x zomeren in de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland’ voorgesteld.

Pajottenland+ en Vlaamse Ardennen

Wandel-en fietshappening op 4 juli

Daarin worden vier wandelroutes en evenveel fietsroutes belicht, mooi verdeeld over beide regio’s. Tijdens de wandel-en fietshappening op 4 juli kan je kiezen voor de kartuizerwandeling (14 km), die je van Hemelveerdegem naar het verleden van de kartuizers voert in Sint-Martens-Lierde of voor de Geraardsbergse fietsroute (33eng km) die brengt je langs de boorden van de Dender en tot aan de voet van de Muur van Geraardsbergen brengt.

Twee aan elkaar grenzende regio’s

Wie maar niet genoeg krijgt van het wandelen en fietsen, zal zeker inspiratie vinden in “8 x zomeren in de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland”. Sommige van de routes zijn bewegwijzerd met zeshoekige bordjes, andere werden uitgestippeld langs de wandel- en fietsknooppuntennetwerken die zowel in het Pajottenland als de Vlaamse Ardennen al sterk uitgebouwd zijn. Het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen zijn twee aan elkaar grenzende regio’s die landschappelijk in elkaar overvloeien en veel gemeenschappelijke kenmerken hebben.

Geuzes of lambiekbieren en de Geraardsbergse mattentaart

Vandaag zijn beide streken misschien nog het meest vermaard voor hun ambachtelijke streekproducten als geuzes of lambiekbieren en de Geraardsbergse mattentaart. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat beide regio’s elkaar hebben gevonden om samen naar nieuwe impulsen te zoeken die elkaars plattelandseconomieën kunnen versterken. Samenwerken en grensoverschrijdende activiteiten ontplooien horen daarbij en worden met steun uit het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling mogelijk gemaakt.

Wil je er op 4 juli graag bij zijn en genieten van heerlijke streekproducten?

Surf voor alle info over de fiets- en wandelhappening van Pajottenland+ en de Vlaamse Ardennen (tussen 10u en 17u) naar: https://www.facebook.com/ToerismeVlaamseArdennen

Schrijf je vlug in, want het aantal deelnemers (in tijdsloten) wordt beperkt tot 200 personen!

Deelname: gratis.

 Pajottenland+ Vlaamse Ardennen Oost Vlaanderen Europa