...

Daniël Busser lanceert ‘Zomer’

Daniël Busser bracht afelopen vrijdag “Zomer” uit

Daniël Busser lanceert ‘Zomer’ en kijkt reikhalzend uit naar ‘Tomorrowland’. “Twee jaar geleden hebben we de basis gelegd voor de zomer. Samen met Tristan Rozendaal (Gewoonbeats) was ik te gast op een schrijfkamp in Nederland. Tristan speelde een mooie gitaarriff en een uur later zongen we de eerste zanglijnen met een gewone microfoon. Het nummer is geschreven met een nostalgisch gevoel waarin je terugkijkt op die ene zomer waar je van houdt en die je voor altijd zult herinneren, juist omdat het zo perfect en bijzonder was. De productie van Donda Nisha (Snelle, OLIVIA) maakt het plot compleet ”, zegt de 22-jarige artiest Daniël Busser, die nu aftelt naar Tomorrowland. Hij zou vorig jaar de eerste Vlaamse hiphopartiest zijn, maar vanwege de Corona werd het concert uitgesteld tot eind augustus 2021. ‘Zomer’ werd afgelopen vrijdag 14 mei uitgebracht op House of Entertainment. 2021.

Daniël Busser

Daniël brengt deze zomer “Zomer uit

De bescheiden Limburgse artiest Daniël Busser kan op 22-jarige leeftijd terugblikken op zijn succesvolle muzikale carrière. Op 15-jarige leeftijd bracht hij al zijn eerste EP uit (“My way”) en werd ontdekt door zijn grote idool “Spreej” (Safi en Spreej). Hij bracht zijn debuutalbum uit (“Adrenaline”), waarvan het titelnummer van Snelle 4 miljoen keer werd uitgezonden en onder meer optrad in Paradiso Amsterdam. Daniël Busser ondersteunde ook Lil’Kleine’s uitverkochte concerten in Lotto Arena en trad twee keer op op Pukkelpop. Deze zomer brengt Daniël “Zomer” uit, een origineel nummer dat lijkt op de nummers van Tourist LeMC of Snelle. “Dit zijn hele mooie complimenten, maar ik doe vooral mijn werk”  begint het gesprek Daniël Busser.

“Zomer” ontstond bij een aromatische koffie

Het idee en de inspiratie voor “Zomer” ontstond twee jaar geleden tijdens een schrijfkamp in Nederland. ‘Ik herinner me nog goed dat het vroeg in de ochtend was. We waren de avond ervoor behoorlijk productief, maar het werd al laat. Bij een aromatische koffie zaten we een beetje verbijsterd voor ons uit te staren, totdat Tristan Rozendaal (Gewoonbeats) een mooie gitaarriff speelde en ik spontaan “Eén zomer lang” begon te zingen. De eerste opstelling was binnen een uur klaar en we waren al op een eenvoudige manier bezig met het opnemen van de muziek en zanglijnen. Meer tijd hadden we toen niet, want ik moest nog naar Amsterdam voor de volgende songwriting-sessie. ”

Samenwerking met drie

Het is voor het eerst dat Daniël Busser, samen met Tristan Rozendaal en producer Donda Nisha, zo lang aan een nieuwe single heeft gewerkt, ‘het was een missie. In eerste instantie hadden we al een sterke gitaar- en zangversie. Ten slotte hebben we 6 tot 7 verschillende versies gemaakt om te eindigen met een nummer dat nog steeds erg dicht bij de eerste demo-versie van dit nummer staat. De definitieve versie klinkt natuurlijk beter, omdat we ook wat tekst hebben toegevoegd en een bridge hebben toegevoegd. We hebben er alle drie lang over gedaan om tevreden te zijn, wat het hele proces tot een prettige reis maakte. Vergelijk het met een goede fles rode wijn. Als het genoeg tijd heeft om te rusten en te rijpen, smaakt het heerlijk. ”

Daniël Busser

Daniël kijkt reikhalzend uit naar Tommorowland

Eind augustus wordt een groot moment want na zijn optredens in Lotto Arena, Pukkelpop en Paradiso Amsterdam zal Daniël Busser op Tomorrowland zijn. “Het is heel spannend voor mij. Het is een kinderdroom die uitkomt, ook al wist ik niet eens dat het mogelijk was voor een Vlaamse hiphopartiest. Het was vorig jaar al voorzien en aangekondigd, maar vanwege de Corona is het verplaatst naar dit jaar. Ik weet zeker dat alles goed komt en na mijn live concert, dat ik onlangs gaf met mijn 8-koppige live band, kan ik je nu verzekeren dat we klaar zijn voor de festivalzomer. Ik ben al benieuwd hoe mensen reageren op “Zomer” want net als “Adrenaline”, “Paranoia” en “Drijfzand” staat het zeker op de Tomorrowland setlist. ”

De nieuwe single ‘Zomer’ van Daniël Busser verscheen op het House of Entertainment-label en is digitaal beschikbaar.