...

Daniël Busser brengt drie dagen door in CC Westrand Dilbeek

Daniël Busser brengt drie dagen door in CC Westrand Dilbeek

Daniël Busser brengt drie dagen door in CC Westrand Dilbeek. Schakend met zijn producer Valentino Ignoto (MVSNI van Iousra), op een levensgroot schaakbord met 32 ​​verschillende  personages die hij zelf speelt. Dat zie je, wanneer je de videoclip van de rapper bekijkt in zijn nieuwste “Klaar voor de smoke”. De 21-jarige regisseur en RITCS-student Victor Vercammen had drie dagen de tijd om promo’s te maken voor onder meer Le77 en Blu Samu. Hij bracht drie dagen door in het lege cultuurcentrum Westrand van Dilbeek en in de woning van Peter Grauwels. Vervolgens werd er nog eens 5 dagen gemonteerd aan een rokerige clip, die je na de openingsscène, gedraaid met een drone, meteen doet denken aan de sfeer uit de populaire Netflix-serie The Queen’s Gambit. Dit is de beste prestatie van de veelzijdige 21-jarige Limburger staat die op het punt nog meer moois te brengen.

Daniël Busser

Thibaut Courtois steunt jong talent

Afgelopen zomer was het “vrienden” (uitje) en optreden met DJ 5NAPBACK zeer succesvol, omdat Daniël Busser altijd vasthoudt aan de vaardige hiphopmuziek. Hij bewees dit opnieuw met zijn laatste werk “Klaar voor de smoke”, dat werd uitgebracht op de platenmaatschappij Amplify Academy die toebehoort aan Thibaut Courtois. Als gezamenlijke aandeelhouders zet de Rode Duivel en doelman van Real Madrid hun schouders onder jonge aankomende talenten. Busser verkeert in goed gezelschap, want ook De Nieuwe Lichting-finalisten Grizmo (‘Perfecte’), die samen met producer Hyalyte ‘Revive’ uitbrachten, vallen ook onder de vleugels van het team.

Daniël Busser werkt met Victor Vercammen

Om “klaar te zijn voor de smoke” werkte hij opnieuw samen met producer Valentino Ignoto. Valentino Ignoto nam ook deel aan de productie van films zoals MVNSI en Iousra met zijn collega’s. De duo-formule werkt en de toevoeging van de jonge videoregisseur Victor Vercammen tilt Daniël’s single naar een hoger niveau: “Hij heeft inderdaad ook al clips gemaakt voor” Zwangere Guy “en ga zo maar door. Maar ik leerde hem pas echt kennen via de hilarische video ‘Saus’ die hij onlangs maakte voor Luie Louis. Zijn betrokkenheid en de manier waarop hij alles omdraait en dan naar het eindresultaat kijkt, fascineert me. In sommige scènes hebben we voor mijn personages gewerkt met een body double. Ik wil het einde niet onthullen, maar naast de humor en zijn cameo, liet Victor me dansen, wat heel uniek is.” Aldus een lachende Daniël Busser.

Daniël Busser

The Queen’s Gambit

Dankzij de succesvolle Netflix tv-serie “The Queen’s Gambit” is schaken weer populair in alle lagen van de bevolking. “Ik ben geen expert, maar ik speel graag schaak. Vooral tegen mijn producer Valentino, want zo begint de videoclip. Voor kenners: “Voor mijn openingsspel gebruikte ik” Scandina Via Defense “, dit is één van de meest beroemde schaakstrategieën. Ik weet dat dankzij de schaakexpert Peter Grauwels, die ons hielp tijdens de opname. “De acties die ik met de producer in het spel uitvoerde, vonden ook plaats op een levensecht schaakbord. Het schaakspel heeft 6 verschillende karakters, en ik geef ze menselijke vormen. Ik speel de koning, maar met een mooie pruik ben ik ook een koningin. Wie zal bij wie wonen en het spel winnen? Je vindt het antwoord aan het einde van de clip.”

Een clip met veel rook en visuele effecten

Via “Klaar voor de smoke” horen en zien we opnieuw de ruige kant van de hiphopper, die zich associeert met eerdere werken als “Paranoia” en “Life”. Met deze single is hij klaar om weer een plaats in de hiphopwereld in te nemen. In deze wereld kan hij de taal van jonge mensen beter begrijpen en vertalen: “Het sterke aan mijn songtitel is dat je het ook kunt  interpreteren als ‘Ben je klaar om actie te ondernemen? “Of Klaar om te springen? “En dat werd verwerkt in een clip met veel rook veel visuele effecten.”

meer info: www.houseofintertainment.be