...

Daniël Busser uitgenodigd om in PSV-stadion te praten over sexting.

Daniël Busser uitgenodigd om in PSV-stadion te praten over sexting. De Nederlandse politie nodigde Daniël Busser uit om in het PSV-stadion te komen praten over sexting. Met het nummer niemand anders gebruikte hij zijn eigen nummer om het probleem van seks aan te kaarten. De basis van dit lied zijn de getuigenissen van veel jonge mensen over dit onderwerp. Dit onderwerp werd lang geleden reeds gepromoot door enkele BV’s. Ook in Nederland trokken de rap- en hiphopmuziek van Daniël Busser veel volgers, het nummer trok de aandacht en werd opgepikt door een student en Helpwanted.

Daniël Busser

Foto: House Of Entertainment van links, naar rechts: Nikki Lee Janssen (Helpwanted.nl), Daniël Busser, Romée Hoogenbosch

Daniël Busser en #talk over de SOMisok-beweging tegen sexting

Begin februari lanceerden zij en Daniël Busser een #talk over de SOMisok-beweging, in de hoop slachtoffers van online seksueel misbruik aan te moedigen om seksueel online misbruik te melden. De campagne duurt nog drie maanden en heeft de steun gekregen van de media, Eerste Kamer-lid Arda Gerkens, veel influencers en de Nederlandse politie. Deze laatste nodigde Daniël Busser en Nikki Lee Janssen van Helpwanted.nl deze week uit om deel te nemen aan hun populaire “U-Night Live”, coronaproof werd gestreamd vanuit het PSV Stadion in Eindhoven.

een online platform en initiatief van de politie

“U-Night Live” is een online platform en initiatief van de politie, dat tijdens de lockdown charts, seminars, interviews en optredens plaatsvinden. Deze week is de 2de van 10 opeenvolgende afleveringen In een paneldiscussie met Daniël Busser en Nikki Lee Janssen van Helpwanted.nl over de ‘Niemand anders’-actie. Uit veel reacties tijdens de livestream bleek dat de vraag van jongeren groot is. “Ik ben blij dat we ons verhaal hier rustig kunnen vertellen”, zei Daniel Busser aan de discussietafel. Daarna zong hij de akoestische  originele versie van “Adrenaline” en het campagnelied “Niemand anders”, opgedragen aan de 14-jarige Flore. Een team van het VPRO online platform nam gans het gebeuren op.

Daniël Busser uitgenodigd om in PSV-stadion te praten over sexting. - Daniel Busser in het PSV stadion
Foto: House Of Entertainment

Daniël Busser wil dat slachtoffers zich anoniem melden op www.helpwanted.nl

Romée Hoogenbosch, een 24-jarige Nederlandse studente, koos cyberpesten als onderdeel van haar essay. Ze lanceerde bovendien samen met Helpwanted.nl de campagne om jongeren aan te moedigen om online misbruik te melden. “De komende 3 maanden richten we ons op #PratenoverSOMisok en hopen we slachtoffers aan te moedigen zich anoniem te melden op www.helpwanted.nl. Cyberpesten kan – net als normaal pesten – een grote sociale impact hebben en emotionele gevolgen (depressieve symptomen, angst, hoofdpijn, verminderde schoolprestaties en zelfmoordgedachten verdubbelen het risico.) De initiatiefnemers stelden dat uit onderzoek blijkt dat slechts een klein percentage van de slachtoffers misbruik meldt.

Meer info over de actie vind je op https://www.helpwanted.nl/campagneniemandanders