...

Belpop Bonanza: wandel of fiets tijdens Krokusvakantie

Belpop Bonanza: wandel of fiets langsheen Belpopiconen in  Tijdens de voorjaarsvakantie pronkt Blankenberge met het nieuwe stadspad Belpop Bonanza. Vanaf vandaag verken je een geplande lus van 7,5 kilometer en ontdek je de beroemde en weinig bekende muziekgeschiedenis van deze stad. Welk Belpop-verhaal gaat schuil achter de gevel van zeilfabrikant Wittevrongel? Wat is het verband tussen de bibliotheek en Patrick Riguelle? Welke muzieklegende verstopt zich in de Breydelstraat?

Belpop Bonanza: wandel of fiets tijdens Krokusvakantie - IMG 5334

Muziekgeschiedenis van Blankenberge

De fiets- en wandelroute Belpop Bonanza is ontwikkeld door professionals: Jan Delvaux en Jimmy Dewit ( alias DJ Bobby Ewing) . Het duo heeft zich de afgelopen maanden volledig geïntegreerd in het muzikale erfgoed van Blankenberge. tijdens de voorjaarsvakantie zijn ze uw gids voor 11 unieke segmenten van de muziekgeschiedenis van Blankenberge.

Een goed verhaal aangevuld met tekst en plaatjes

Het enige waar u hoeft over te beschikken, zijn een fiets of wandelschoenen en een smartphone. Op verschillende plekken in de stad hangt een bord met een QR-code. Achter elke code staat een goed verhaal aangevuld met tekst en plaatjes. U kunt de routekaart krijgen bij het toeristeninformatiepunt of de routekaart downloaden van de website van de stad.

Belpop Bonanza: wandel of fiets tijdens Krokusvakantie - IMG 5249

Schepen van Cultuur Alfons Monte is erg blij met de lancering van de nieuwe wandelroute: “Deze stadswandeling is op een ideaal moment. De coronacrisis heeft ons allemaal langer in de val gelokt dan verwacht, maar niets belet ons om schatten van eigen bodem te herontdekken.Bovendien zitten we midden in de Belgian Music Week! Er is nog meer reden om onze lopende kuiten stevig te smeren en wat lokale luchtbelletjes op te snuiven.

Stadswandeling komt op het ideale moment

Schepen voor cultuur Alfons Monte is bijzonder tevreden over de lancering van de nieuwe wandelroute: “Deze stadswandeling komt op het ideale moment. De coronacrisis houdt ons allen langer in zijn greep dan verwacht, maar niets houdt ons tegen om schatten van eigen bodem te herontdekken. Bovendien bevinden we ons midden in de Week van de Belgische muziek! Reden te meer om onze wandelkuiten stevig in te smeren en wat lokale belpop op te snuiven.”

Deze stadswandeling kadert in het bredere project Belpop Bonanza De Blazuin.

Het routeplan kan je gratis afhalen bij het Infopunt Toerisme (Hoogstraat 2) of downloaden via www.blankenberge.be/de-blazuin.