...

Gouden Schoen 2014 uitgereikt door premier Charles Michel

de gouden schoen vtmDe Gouden Schoen 2014 uitgereikt door premier Charles Michel. Ook Thibaut Courtois, Milan Jovanovic, Pär Zetterberg en Daniël Van Buyten reiken award uit op woensdag 14 januari 2015 om 21.20

Wie was in 2014 de beste voetballer in de Jupiler Pro League? Die vraag wordt beantwoord en bekroond op woensdag 14 januari 2015. Tal van bekende namen uit de voetbalwereld geven die avond rendez-vous in de AED Studio’s in Lint voor de 61ste Gouden Schoen, die dit jaar zal worden uitgereikt door premier Charles Michel. En Thibaut Courtois vliegt naar België om de trofee van Doelman van het Jaar uit te reiken.

Host Tom Coninx maakt zich op voor een live uitzending waarin Koning Voetbal centraal staat, en zal op woensdag 14 januari 2015 de award show aan mekaar praten. Maarten Breckx presenteert de jaaroverzichten tijdens het gala, terwijl Luk Alloo naar de award-koorts polst bij de genodigden op de rode loper. Nieuw dit jaar is dat voetbaljournaliste Hilde Van Malderen de interviews met de gasten in de zaal voor haar rekening zal nemen.

Andere nieuwigheid, zijn de Drie Wijzen in de vorm van ex-voetballer, columnist, schrijver en televisiepersoonlijkheid Jan Mulder, oud-trainer en Stadion-analist Aad De Mos en ex-voetballer en analist Marc Degryse. Niemand beter dan deze experten om tijdens het gala hun visie op de voetbalfeiten te geven. Luk Alloo voelt hen aan de tand.

Op het 61ste exclusieve voetbalfeest blikken deze gezichten samen met de aanwezigen in de zaal en kijkend Vlaanderen terug op het voetbaljaar 2014, waarbij voetbalbeleving en entertainment centraal staan. Opvallende, unieke en ontroerende voetbalfragmenten doorspekken de show, in rechte lijn naar die grote vraag: Wie wordt de prestigieuze Gouden Schoen van 2014?

ZEVEN AWARDS

In totaal worden maar liefst zeven awards uitgereikt. De Gouden Schoen 2014 krijgt zijn trofee uit de handen van niemand minder dan premier Charles Michel. Naast de beste voetballer, vallen ook zes anderen in de prijzen.

De Doelman van het Jaar krijgt zijn trofee uit de handen van Thibaut Courtois, de eerste keeper dit er dit jaar in slaagde Sportman van het Jaar te worden. Tweevoudig Gouden Schoen-winnaar en ex-profvoetballer Pär Zetterberg reikt de trofee uit aan de Beste Belg in het Buitenland. Milan Jovanovic – trotse eigenaar van de Gouden Schoen 2009 – reikt de award voor Goal van het Jaar uit. Daniël Van Buyten, de eerste Belg die met zijn team de Champions League wist te winnen, gaat op zoek naar nieuw talent nu hij recent zijn voetbalschoenen aan de haak hing: Belofte van het Jaar. Ook de Coach van het Jaar wordt gelauwerd en de Gouden Pump wordt uitgereikt door 2013-winnares Gal Rafaelov.

DE STRAFSTE SUPPORTERS VAN HET JAAR

Vanaf 5 tot en met 9 januari 2015 konden voetbalfans voor het eerst ook de Strafste Supporters verkiezen op Stadion.be. Want ook de supporters die wekelijks voor een geweldige sfeer en beleving in hun stadion zorgen en hun ploeg in goede en kwade dagen steunen, verdienen een plaats op het belangrijkste voetbalfeest van het jaar. De trofee ‘De Strafste Supporters Van Het Jaar’ is een eerbetoon aan de mensen die van voetbal een écht feest maken.

Genomineerden voor deze eerste editie zijn: RSC Anderlecht, Club Brugge, Zulte Waregem, KV Kortrijk en AA Gent. Welk elftal heeft de beste supportersschare achter zich? U ziet het in VTM NIEUWS op 14 januari 2014 van 19.00 vlak voor de uitzending van de Gouden Schoen.