...

Dana Winner en Frank Galan samen op Musikantenstadl Live

oktoberhallen wieze foto Roland HermansDana Winner en Frank Galan zingen samen op ‘Musikantenstadl Live’

Op zondag 8 maart komt ‘Musikantenstadl Live’ met zijn nieuwe concerttour naar de Oktoberhallen in Wieze. Tijdens het 17de – en meteen ook laatste concert van deze tour – zorgt presentator en gastheer Andy Borg in ons land voor een primeur. In 2004 waren Frank Galan en Dana Winner te gast in het tv-programma van de ORF en brachten ze er hun duet ‘Immer immer wieder’. Op ‘Musikantenstadl Live’ zullen Dana en Frank dit duet, opnieuw na elf jaar samen brengen in ons land en dat met begeleiding van het legendarische Otti Bauer Orkest. Tickets voor ‘Musikantenstadl Live’ met Andy Borg, Monique (Hürner), Patrick Lindner, Dorfrocker, Melissa Naschenweng,Dana Winner en Frank Galan, kunnen besteld worden via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Al 34 jaar is Musikantenstadl het onbetwistbare paradepaardje van de Oostenrijkse omroep ORF. Drie jaar na de start van het programma, besloten ook de Zwitserse en Duitse televisie het programma uit te zenden, wat tot op heden voor wereldwijd miljoenen trouwe kijkers zorgt. Met de profetische woorden “Vrienden, het is weer Musikantenstadl tijd”, heeft gastheer en presentator Andy Borg niet alleen het nieuwe jaar ingezet, maar ook de vele Stadl-fans duidelijk gemaakt dat de nieuwe concerttour van start gaat. Aanstaande donderdag 15 januari geeft ‘Musikantenstadl Live’ in een uitverkochte Stadhallen van Deggendorf (Duitsland) de aftrap voor 17 concerten, verspreid over 8 weken en met doortochten in Duitsland, Zwitserland en België.

Tijdens de komende tour wordt er niet geraakt aan de beproefde succesformule van ‘Musikantenstadl Live’. Het publiek wordt straks opnieuw getrakteerd op 2,5 uur topentertainment. De bekende Musikantenstadl bühne uit het tv programma wordt nagebouwd. Presentator/zanger Andy Borg verwelkomt Patrick Lindner, de Zwitserse schlagervedette Monique Hürner, zangeres en accordeoniste Melissa Naschenweng en de party-rockband Dorfrocker. Alle artiesten worden begeleid door het legendarische Otti Bauer Orkest én ook het Berlijnse showballet is van de partij.

Primeur

Het laatste ‘Musikantenstadl Live’ concert van deze tour is meteen ook heel bijzonder met de komst van Frank Galan en Dana Winner. Beiden waren in 2004 te gast in het tv programma met hun duet ‘Immer immer wieder’. Frank Galan: “Het is onvoorstelbaar hoeveel impact het programma Musikantenstadl heeft en wat het teweeg heeft gebracht voor mijn Duitse carrière. Als meertalig zanger heb ik van in het begin van mijn carrière ook mijn pijlen gericht op Duitsland. Mede dankzij mijn doortochten in Musikantenstadl, heb ik de kans gehad om op drie jaar tijd meer dan 200 concerten te geven in de Duitstalige landen. Met veel warmte denk ik ook terug aan het duet met Dana in 2004. Ik weet nog goed dat we destijds ook de vraag kregen om ons nummer in Vlaanderen te brengen voor een televisieshow, maar dat onze drukke agenda’s zoiets niet toelieten. Ik ben dan ook blij dat we, elf jaar na het succes, eindelijk nog eens dit duet samen kunnen brengen in eigen land. Een moment waar ik nu al naar uitkijk.”

Dana Winner – nog steeds de eerste artieste van de huidige generatie die succesvol was in de Duitstalige landen – beaamt graag volmondig het belang en de impact van Musikantenstadl: “Het succes van mijn carrière in de Duitstalige landen heb ik voor een stuk ook te danken aan de steun die ik heb gekregen van Musikantenstadl. Met Frank Galan was ik in 2004 te gast en ook in 2007 – toen ik een nummer één hit te pakken had in Duitsland met ‘Wenn du lachst’ – was ik opnieuw te gast bij Andy Borg. Mijn liefde voor het Duits hoor je ook terug op mijn nieuwe album ‘Bloom’ waar ‘Mein Wort’ op terug te vinden is”.

Frank Galan en Dana Winner zijn in de 34 jarige geschiedenis van ‘Musikantenstadl Live’ de eerste Belgische artiesten die uitgenodigd worden op het podium tijdens de show. “Ook al kennen we beiden artiesten erg goed, toch wordt het ook voor ons een bijzonder moment wanneer we Frank en Dana mogen aankondigen op onze bühne”, laat Andy Borg optekenen.

Het publiek in Wieze wordt niet alleen getrakteerd op Frank Galan en Dana Winner in het Duits, ook de befaamde CBS (Concertband Steenhuffel) is van de partij om het tweede gedeelte van de show te openen. “Een paar weken geleden hebben we de oproep geplaatst waarbij we op zoek zijn gegaan naar een concertband die het zag zitten om mee te werken aan de voorstelling, dit om het laatste concert nog een extra feestelijk randje mee te geven. We hebben massaal veel reacties gekregen en uit de inzendingen heeft Musikantenstadl de Vlaams-Brabantse concertband Steenhuffel geselecteerd als winnaar”, klinkt het bij de organistoren.

Wieze

Ook burgemeester Francois Saeys van Wieze/Lebbeke is bijzonder vereerd dat ‘Musikantenstadl Live’ op zondag 8 maart neerstrijkt in de Oktoberhallen. “Voor ons als relatief kleine gemeente is het toch een eer wanneer je zo’n internationaal gezelschap mag ontvangen. Rondom mij hoor ik de mensen er al weken over praten dat het bekende tv-programma naar de Oktoberhallen in Wieze komt. De zaal is ook uiterst geschikt om op zondagmiddag voor de juiste sfeer en gevoel te zorgen zoals de mensen die kennen van tv. Er worden dus lange tafels gezet en de zaal wordt helemaal ingericht en aangepast voor dit concert.”

‘Muzikantenstadl Live’ met Andy Borg, Frank Galan, Dana Winner, Patrick Lindner, Monique, Melissa Naschenweng, Dorfrocker, het Otti Bauer Orkest en het Berlijnse showballet, op zondag 8 maart 2015 om 15u00 in de Oktoberhallen in Wieze. Tickets €69, €59, €49 (exclusief reservatie) via http://www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min) of www.oktoberhallen.be.

Foto Roland Hermans