...

Effectief omgaan met de ruimte in huis

Effectief omgaan met de ruimte in huis

Effectief omgaan met de ruimte in huis

We moeten soms effectief omgaan met de ruimte die we in huis hebben. Je hebt soms meer spullen dan je denkt of bijvoorbeeld extra spullen voor een hobby of voor je werk. Al deze dingen moeten allemaal natuurlijk wel een mooi plekje in huis krijgen. Op internet zijn talloze tips te vinden over hoe jij effectief met de ruimte die je hebt om kunt gaan. In deze blog staan ze allemaal op één plek.

Meerdere meubels in één

Vooral in studentenhuizen zien we dat er meerdere meubels in één worden gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld een hoogslaper neerzetten met daaronder een ingebouwd bureau, of je gebruikt die extra ruimte als kastruimte. Zo kun je onder je bed al snel een stuk meer spullen kwijt! Een andere optie om ruimte te besparen is om een slaapbank aan te schaffen in plaats van een normale bank. Die bank kun je dan uitklappen als er iemand blijft slapen en zo heb je geen extra plek nodig voor een logeerbed.

Buffetkasten

Buffetkasten zijn een ideale oplossing om veel spullen in op te kunnen bergen. Vaak denken mensen niet aan deze optie wanneer ze op zoek gaan naar een indeling voor hun huis. Echter is zo’n kast perfect voor het opslaan van allerlei spulletjes. Buffetkasten bestaan vaak uit meerdere gedeeltes. Het onderste gedeelte zijn vaak deurtjes of laden waarin je bijvoorbeeld elektronica of papierwerk kunt opbergen.

Het bovenste gedeelte van buffetkasten bestaat meestal uit glazen deuren. Hier kun je bijvoorbeeld al het glaswerk of servies in plaatsen. Dit scheelt weer ruimte in de keuken die je kunt gebruiken voor het opslaan van de voorraad.

Kleinere varianten van belangrijke meubels

Wat natuurlijk ook veel ruimte kan schelen, is het plaatsen van minder grote meubels. Zo kun je in plaats van een grote salontafel meerdere kleine bijzettafels neerzetten. Tegenwoordig zien we dat het in is om verschillende kleine bijzettafels van verschillende hoogtes met elkaar te combineren. Je kunt de bijzettafels onder elkaar schuiven om ruimte te besparen. Mocht er visite komen, dan kun je de bijzettafels verspreiden en heb je bij elkaar alsnog een groot tafeloppervlak.

Als je maar met z’n tweeën woont, kun je bijvoorbeeld ook een kleinere bank nemen in combinatie met een 1-zits sofa. Een sofa is makkelijker te verplaatsen, waardoor je eenvoudiger gebruik kunt maken van de ruimte die je hebt. Een andere optie is om een bank te nemen die opbergruimte heeft in het zitgedeelte.